Clipsource.se vill ha betalt för videoklippen på er sajt

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Clipsource.se är en tjänst snarlik amerikanska BrightCove av Kamera.com-Dan Willstrand. Tjänsten vill bli ”ett svenskt alternativ till Youtube”. Men affärsidén är att en av företag översänd video kommer exponeras den för ”en stor del av Sveriges journalister och opinionsbildare”. Detta ska de betala en slant för.

MKSE.com har ännu inte sett några klipp men som ny svensk contentleverantör nosade vi själva upp aktören.

Clipsource erbjuder en spelaren i flash med en del val utformade som vita flikar. Dessa ”låtsas vara HTML5” men ligger även de i samma flash. Dessutom får avsändaren (som betalt mellan 900-5000:- SEK / månad) tillhörande logga.

Tja, MyNewsDesk kändes ju som ”kan de inte göra detta själva” när de kom för sex år sedan, men såldes fyra år senare för ett hyfsat belopp till NHST och med vinst samt 30 Mkr-omsättning ska de nu göra Skandinavisk karriär. Men borde inte Clipsource.se vara en del av t ex Retriever, Cisionwire eller just MyNewsDesk snarare än en egen tjänst?

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Clipsource.se vill ha betalt för videoklippen på er sajt: Clipsource.se är en tjäns... MKSE.com #CMS First! -- Topsy.com

Leave a Comment