Lyko.se släpper eget socialt närverk, före sin tid eller bara hybris?

In Content Marketing, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lyko med VD och lagerarbetare Rickard Lyko har ett nytt upplägg i jakten på e-handelsköpare av kosmetik. Lyko tror på en framtid för lokala, sociala nätverk a lá Hamsterpaj och Lunarstorm. De bygger för stunden ett eget ”Lyko socialt nätverk”. Eller i alla fall den egna, inloggade delen av Lyko.se ska få en ”nyhetsflödes-design” uppbyggd snarlik Facebook. Samt förses med chatt och diskussionsmöjligheter av olika slag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenssons "supersnabba" Commercetools e-handel lägger till Triggerbee CX

Några andra som länge testat samma sak, delvis rätt framgångsrikt, är Webhallen. Men de har en målgrupp som är vana att diskutera produkter och konfiguration av dessa tillsammans sedan länge. Webhallen gick så pass långt med sina egna anpassningar av e-handeln att de länge hade problem att skaffa en mobilbaserad design.

Nu återstår att se om Lyko är före sin tid med ”Lyko-book” eller om de bara lider av smärre hybris. Men andra kaxiga initiativ som egna, glossy tidningen Stayhard Magazine för Stayhard.se blev ju en mindre succé, så varför inte?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact e-handel far med osanning, Columbus, Vaimo och Avensia bör vara större

Lyko.se är en Avensia Episerver kund som återfinns på React.js fronten och e-handelsramverket SCOPE för prestanda sedan ett år tillbaka.

Allt om DMP plattformar och upphandlingar

Lär dig mer om området. Djupdyk i vad kollegor och konkurrenter gjort inom Data Management Platform.