Tieto köper Avega för 462 Mkr i Customer Experience satsning

In Microsoft .NET, Nyheter, Teknik by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I en förstärkt satsning på området Customer Experience Management (CEM och inte CXM som Tieto kallar det) ska Tietos köpa upp Avega. Båda två ofta förekommande på MKSE.com som ansvariga eller inom T&M för olika svenska CXM-projekt.

Tieto tror på digitala kundupplevelser när bolagets egna styrka ska föryngras och moderniseras. Hela 350 anställda och ett bolag som omsätter 428 Mkr 2016 får man med förvärvet.

Prislappen om 462 Mkr för det pålitliga, högt timprissatta bolaget känns billig med tanke på vad alla startups och Service Design byråer går för dessa dagar.

”- Vi ser fram emot att varmt bjuda in Avegas medarbetare till Tieto och tillsammans fortsätta utveckla den konsultdrivna verksamheten i Sverige och runtom i Norden. Förvärvet ger oss möjlighet att förse företag och organisationer med bred expertis inom konsulttjänster, industrispecifika lösningar och IT-drift. Detta är ett logiskt steg i vår strategi för att stärka vår roll som partner för affärsförnyelse för våra kunder.”

Säger Kimmo Alkio, VD och koncernchef på Tieto. Den svenska konsultmarknaden väntas växa med 5-8 procent årligen under de närmaste åren. Genomförandet av det offentliga erbjudandet är villkorat och förutsätter, bland annat, godkännande av svenska Konkurrensverket.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Timpriserna Skatteverket betalar för nya IT-leverantörer 2023