McDonalds överger gamla appen och sämre betyg, startar om på nytt. Kunderna ”loving it”

In Adobe AEM, Android, iPhone, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

McDonalds har släppt en helt ny version av den viktiga egna appen för iOS och Android. Den tidigare gröna appen ”McDonalds Sverige” blev i veckan en vit kallad enbart ”McDonalds”. En enkel text i gamla appen berättar att användarna måste ladda hem en ny app, ta bort den gamla och hålla de två isär under processen.

Det är alltid ett modigt val då all legacy ska lämnas för att få en nystart gällande historik, ratings, kodbas/API och allmänt uppdateringsflöde på Appstore. Men hamburgerkunderna verkar blidka McDonalds denna gång. Appen gick direkt in på första platsen av gratis appar Appstore samt Google Play i Sverige.

Betyg 1,0
hade Donkens gamla app

Rickard Berthold, Digital Lead Svenska McDonalds, berättar för MKSE.com att det är Apegroup som står bakom produktionen. De stod även bakom den övergivna ”gröna appen”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce dominerar inom Cross-Channel Marketing Hubs capabilities

Gamla appen uppdaterades så sent som i juli 2017. Den hade avskräckande 1,5 i betyg i senaste versionen och enbart 2,5 i betyg på alla versioner (av totalt 2407 lämnade omdömen).

Men konkurrenterna är inte bättre. Max app har 1,8 i betyg senaste versionen och 3,5 samtliga versioner. Trots att de satsat väldigt mycket på just appstöd och förhandsbeställningar. Burger King® Sverige har även de 1,5 i betyg samt lika mycket i totalbetyg. En uppenbarligen okänd app (native wrapper) som enbart fått 1% procent så många omdömen (!) som McDonalds gamla app.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ”Generativ AI kan hjälpa företag möta ökad efterfrågan på innehåll”

Vissa användare verkar haft problem att Apegroups app påpekar att deras mobil är ”jailbroken”, trots att de inte är det (!).

Vad innehåller då appen? Det finns ingen enklare loginhantering, som Facebook Login, ett ovanligt val dessa dagar. Den nya appen vill att gamla konton återställs, vilket går bra. Men användare loggar tyvärr inte in automatiskt i flödet därefter. Appen har en mer omfattande menybeskrivning samt fler länkar till egna Youtube-kanalens filmer. Det finns språkstöd med sju olika språk i nya appen. I övrigt är innehållet snarlikt det gamla.

McDonalds är en Adobe Experience Manager CXM användare på global nivå.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Kommentarer

  1. Den nya appen har nu 3,4 i betyg. Men enbart 58 har bemödat sig lämna betyg sedan nysläppet.

Leave a Comment