Tipsers e-handelswidget är inte framtiden för DagensPS och Nyheter24

In Analys / Statistik, Cloud / Förvaltning, Nyheter, Omnikanal, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

I den senaste uppdateringen av DagensPS.se, som vi nyligen berättade om, har även en ”integrerad” e-handel plötsligt adderats. Men är detta verkligen e-handeln som ska rädda Nyheter24 och DagensPS efter att fascinationen kring virala nyheter klingat av?

Det är en lightbox’ad e-handelslösning från specialiserade Tipser som har integrerats i den nya webbplatsdesignen. Vid ett klick på en flik i högra hörnet öppnas e-handeln upp över alla artiklar (!) i motsvarande en gammal iFrame. E-handelsikonen lägger sig dessutom ovanför DagensPS eget sidonavigationsval för att bläddra mellan artiklar (flik till höger).

Designen är försedd med en lågupplöst gigantisk egen logotype i topp, som tränger ned ett begränsat antal produkter i en lista. Det gör att e-handelsupplevelsen inte direkt blir subtil. Det blir navigationsmeny på meny, cookie-consent på consent och allmänt bruten design gällande varukorg och utcheckningsflöde.

0SEK
kostar de iFramade produkterna

Produkterna besår av olika märkesvaror inom t ex mode och interiör. Tanken är troligtvis att, på klassiskt SvD Accent-vis, sälja dessa till den köpstarka målgruppen som ska återfinnas inom näringsliv och finans. Prislapparna i widgeten sträcker sig upp till 25 110 SEK (!) för en Grythyttan bänk.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Soultech adderar tio kunder till sin Whatsapp Conversional Commerce

Även Nyheter24 med Daniel Weilar har under t ex Nordic Media Summit pratat om att även de ska lansera e-handel i år som ska hjälpa upp bolagets finanser. Den har inte ännu sett dagens ljus. Under t ex nyheter24.se/shopping återfinns enbart länkar som går till storkonkurrentens tjänst Prisjakt.

Det finns andra tekniska lösningar inom området från t ex Olapic Visual Commerce & Marketing Platform Instagram widget. Men en av de största förebilderna inom sociala nätverkskonverteringar, Daniel Wellington, har för länge sedan redan valt bort denna typ av stöd. Något som borde vara en tydlig signal.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sex år senare integreras Acne fullt in i "New Deloitte Digital"

Tipser ska även jobbat med Expressen samt mediekoncernen Schibsted med liknande lösningar. Bolaget grundades 2011 av Marcus Jacobsson, Jonas Sjöstedt och Axel Wolrath utvecklar produkten i Polen och har de senaste 12 månaderna tagit in pengar från Mellby gård, Johan Qviberg, Peter Dahlberg och Fredrik Ruben.

DagensPS och Tipser använder en svenska Triggerbee för att lära sig om besökare och kunna utföra viss marketing automation.

Alla som väljer Salesforce lösningar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment