Media Markt lanserar omfattande FirstSpirit CMS och e-handel

In e-Spirit, Infomercial by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE infomercial

 

Elektronikgiganten Media-Saturn Group befäster sin framgångsrika position med e- handel baserad på IBM WebSphere Commerce och FirstSpirit CMS

media markt e-spirit

Höjdpunkter från projektet:

  • En central CMS-lösning för två större butikskedjevarumärken och 900 butiker i 15 länder
  • Sömlös integration med IBM WebSphere Commerce Server och Pixelboxx DAM
  • Smidig hantering av webbplatser med flerspråksstöd
  • Uppsnabbad redaktionell kontroll
  • Lands- och varumärkesspecifikt innehåll hanteras centralt samtidigt som individuella anpassningar på lokala webbplatser erbjuds

“ – e-Sprit FirstSpirit CMS fungerade som heltäckande publiceringsplattform för hela företaget och var en nyckelfaktor i vår starka försäljning online”
Hajo Deeg, CTO MS E-Business Concepts & Service GmbH

Utmaningen: Att designa och införa en heltäckande multikanalsplattform

Media-Saturn Group, företaget bakom varumärken som Media Markt och Saturn, har länge varit den dominerande elektronikkedjan i Europa med fler än 900 butiker över hela Europa och fler än 100 000 olika produkter. Företaget letade efter ett sätt att befästa den positionen även online. Målet var att ta Media-Saturn in i nästa fas – från att varit en traditionell elektronikkedja till en fulländad multikanalsaktör. Media-Saturn utvecklade och implementerade en multikanalsstrategi där IBM WebSphere Commerce Server fungerade som en plattform för butikskedjorna och tillsammans med olika lösningar, som e-Spirits CMS FirstSpirit, framgångsrikt hanterade samtliga webbplatsbehov världen över.

Lösningen: Integration av utvalda system för en framgångsrik e-handel

Media-Saturn vände sig till FirstSpirit för att skapa en nära integration med IBM WebSphere Commerce Server. Rätt möjligheter erbjöds för att sömlöst samarbeta med MediaSaturns föredragna IT-system, som DAM-systemet Pixelboxx och en automatiserad sökmotor. FirstSpirits plattform tillåter tredje-parts programvara att på ett neutralt och snabbt sätt införas i en befintlig IT-infrastruktur. Det hjälpte Saturns nya webb att snabbt gå live.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Crownpeak DXP köper också upp bolag inom AI-ehandelssök

Med FirstSpirit kan vi både skapa och publicera allt innehåll betydligt mycket fortare.”
Hajo Deeg, CTO MS E-Business Concepts & Service GmbH

Tredubblad försäljning online för Media-Saturn
Under 2012, bara ett år efter att den nya multikanalsstrategin hade införts, kunde Media-Saturn åtnjuta en tredubblad försäljning online jämfört med 2011. Som heltäckande CMS hade FirstSpirit en nyckelroll med förenklad och bättre innehållshantering på de olika Media Markt och Saturn webbplatserna samt på de 15 lokala landssajterna.

rkbart snabbare innehållshantering
FirstSpirits goda användbarhet samt effektiva redaktionella processer hjälper redaktörer på Media- Saturns huvudkontor och på lokala dotterbolag att spara tid när de jobbar med butikerna online. Alla typer av innehåll kan skapas, ändras, uppdateras och publiceras avsevärt mycket snabbare.

Webbplatser med flerspråksstöd ger konkurrensfördel
Media-Saturn räknas som ett av Tysklands mest framgångsrika multikanalsföretag genom sin överlägsna kombination av traditionell handel tillsammans med en modern onlinenärvaro. Företaget söker nu samma position över hela Europa. Nyckeln är att erbjuda olika marknader utanför Tyskland bästa typ av innehåll, lokalt språkanpassad. Tack vare det omfattande out-of-the-box språksstödet i FirstSpirit erbjuds stöd för ett flertal olika språk, som olika östeuropeiska språkvarianter. Besökare kan få webbplatsen översatt till ett flertal olika språk.

Centralstyrning för synergier
Företagsgruppen Media Markt och Saturn använder det centraliserade CMS:et för Media-Saturn och de individuella webbplatserna för att skapa värdefulla synergier.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Crownpeak DXP köper också upp bolag inom AI-ehandelssök

Den flexibla autentiserings-, roll- och användarhanteringen i FirstSpirit möjliggör att specifikt innehåll kan uppdateras centralt, samtidigt som innehåll för en viss marknad kan uppdateras lokalt. FirstSpirits centralstyrningsstöd ser även till att det finns en tydligt strukturell och designmässig uppdelning mellan dotterbolagens olika innehåll för att undvika frågor kring lokala varumärkesfrågor och rättigheter.

Framtidsutsikter: Gå i bräschen med ett flexibelt och anpassningsbart CMS
Med en ny, omfattande uppställning av produkter i 15 olika länder planerar Media-Saturn att bli ledande bland Europas elektronikfokuserade multikanalaktörer. När de båda egna varumärkena flyttades online uppstod samtidigt en ny typ av transparens mellan företagen och de lokala butikerna. Den har lett till en nyttig intern konkurrens och en decentraliserad uppfinnelserikedom. Olika affärsidéer som sparar pengar och gynnar försäljningen har även uppstått. Några av dem rör marknadsföringsinsatser online eller nya logistiska lösningar istället för de tidigare dyra och urålderliga lagren. I den ständigt pågående innovationsprocessen hos Media-Saturn fungerar FirstSpirit som en användarvänlig och flexibel plattform för nuvarande behov likväl som morgondagens idéer.

 

Media-Saturn Group
Media-Saturn-Holding GmbH med huvudkontor i Ingolstadt, Tyskland har samlat de oberoende varumärkena Media Markt, Saturn och onlinebaserade redcoon under ett och samma tak. Koncernen genererade ett samlat nettoresultat om 21 miljarder euro under 2012, har 320 miljoner kunder och över

65 000 anställda. Bolaget ägs huvudsakligen av METRO AG och bedriver affärer i 17 europeiska länder.

 

MKSE infomercial

Leave a Comment