NoA Ignite och Sublime avhoppare startar experience designbyrån Fyr under Nova-flagg

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Norska Nova berättar under måndagen att gruppen fått ytterligare ett byråtillskott genom att starta en ny ”total experience designbyrå” i Sverige. Det ska handla om en ”en designbyrå som verkligen förstår tech”.

År 2020 lyfte Gartner fram vikten av att kunna designa och leverera bra upplevelser genom att kunna både UX (user experience) och MX (multiexperience) i form av “Total Experience” eller ”Total Experience Design”. En helhetskontroll av anställdas, partners, kunders och allas kontakt med ett företags eller organisations varumärke.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Oscar Jacobson byter e-handelsplattform, in med NoA Ignite och Centra

Bakom den nya byrån, Fyr, står trion Rodolphe Toots (senast från Noa Ignite), Anna Stefansson (senast från Sublime) och Joacim Broström (senast från Sublime). Delägarskapet ska vara det som lockade över branschprofilerna.

”– En av många fördelar med Nova är att vi och alla som vi anställer kan bli delägare om de vill. Vi märker att det är en avgörande faktor nu när vi rekryterar både seniora och juniora krafter som ska vara med och bygga vårt nya bolag.”

Säger Anna Stefansson, grundare och vd för Fyr. Ytterligare förvärv och nya etableringar av bolag planeras i Sverige för att göra Nova ledande inom e-handel, digital marknadsföring, digital tjänstedesign och strategisk varumärkesutveckling.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så resonerade Saab när de valde ny cloud- och innovationspartner

Sedan tidigare har Nova i Sverige nu Cloud Nine, Pineberry, Infunnel och Optimizely-specialisterna Epinova.