NodeOne köps upp, ny Drupal-bjässe bildas

In Drupal, Featured, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

NodeOne bjuder på höstens största konsolideringsnyhet denna måndag. NodeOne tillsammans med två andra Drupal-implementatörer köps upp av betydligt mindre, tyska Wunderkraut för att bilda en 140 man stark europeisk Drupal-partner.

Det nya Wunderkraut, med kontor i Tyskland, Sverige, Holland, Belgien, Storbritannien (via Krimson förvärvet), Finland, Lettland (via Mearra), Norge och Danmark (via NodeOne förvärvet) består av de förvärvade och sammanslagna Wunderkraut, NodeOne, Mearra och Krimson.

Wunderkraut nya COO Thomas Barregren berättar för MKSE.com att:

– Denna sammanslagning har löpande diskuterats med de tre andra aktörerna sedan 2008. Vid en Drupal-gathering i Rom tidigare i år bestämde de sig att genomföra konsolideringen.

Sedan i mars 2012 har förhandlingar pågått och nu är man klara. Det gamla Wunderkraut kommer äga 5%, NodeOne och , Mearra 37,5% vardera och Krimson resten av bolaget. Inga externa finansiärer förekommer, eller väntas behövas.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cirkle K släpper uppdaterad elbilsapp samt ny elbils-kampanj

Nya Wunderkraut blir nästan dubbelt så stor som andra internationella Drupalpartners. I USA är den största Drupal-konsulten blott 70 anställda.

Av de anställda ska hela 120 vara tekniker. Ny VD blir Vesa Palmu.

Informerade kunder ska ha välkomnat sammanslagningen då NodeOne i vissa upphandlingar tidigare ansetts en ”aning för små”. Thomas Barregren tror inte att det nya bolagets storlek ska påverka det senaste årens ökade intresse för Drupal från andra IT-kosnulter.

Erbjudandemässigt förändras inget, det ska förbli business as usual på samtliga kontor. Det som kan bli aktuellt senare är att, utöver det generella CMS-erbjudandet, även sälja e-handel med en paneuropeisk touch. Något som ett av de nya kontoren varit duktiga på och som det nya Wunderkraut nu gärna sprider till fler kundgrupper.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Specsavers ny jättereferens till Contentful, commercetools och Algolia

Drupals grundare Dries Buytaert väntas avtäcka sammanslagningen och presentera Wunderkraut vid ett evenemang under tisdagen.

 

drupal discovery day

Kommentarer

  1. Martin, läser du inte din egen text innan du sätter rubrik på den? NodeOne blev inte uppköpta, det var en sammanslagning. Vilket också framkommer av din egen text. Vi skulle vara mycket glada om du korigerar detta.

  2. Hm, varför har du tagit bort kommentaren som du har svarat på? Och hur var det med rättningen av rubriken?

  3. Det var värst vad känsligt det där var. Om ni nu tagit namnet Wunderkraut kommer alla tro att ni blev uppköpta oavsett. Och jag tror inte Martin har tagit bort kommentaren. Någon har abuse-rapporterat den. Lycka till med det nya nu! Det kommer att bli riktigt bra.

  4. Som Björn skriver. Nu är den inte abuse-markerad längre. Och alltså, din chef Thomas beskrev det enligt ovan i intervjun, Mikke.

  5. Thomas har inte sagt i någon intervju att vi har blivit uppköpta. Jag har inget emot att folk tror det, men det är dock inte sant. Det kommer att blir hur bra som helst :-)

  6. Vi valde namnet Wunderkraut för bolagsgruppen som bildades genom samgåendet av NodeOne (ca 70 anställda), Mearra (ca 40 anställda), Krimson (ca 30 anställda) och Wunderkraut (4 anställda). Vi valde namnet eftersom det har den starkaste kommunikativa potentialen och går att skydda. Vi var medvetna om att det kan uppfattas som att lilla Wunderkraut köper övriga tre, även om det inte är fallet, men ansåg inte det vara ett problem, eftersom vi tror våra kunder inte bryr sig så mycket om vem som köpte vem. För dem är det mycket mer intressant att vi är det företag i världen som har flest Drupal specialister anställda (ca 120) och att vi därför kan möta kunders behov av både kompetens och resurser mycket bättre än tidigare. Jag berättade detta för Matin. Han valde att lyfta fram den skämtsamma sidan i sin text. Jag har inte kommenterat det tidigare, eftersom jag tror att alla läsare av Martins blogg är medveten om att han har en förkärlek att ge sina texter en extra knorr. :-)

  7. @ffc658f17601c0d03d6c82401b2ed935:disqus: Se mitt svar ovan.

Leave a Comment