Nya AIKfotboll.se på Sharepoint

In Nyheter, SharePoint MOSS 2007 by edenstrom4 Comments

AIK Fotboll har funnits på webben väldigt länge. Alltid tillsammans med systerklubbarna under framesuppstyrda sajten AIK.se. Men nu flyttas fotbollen till egna domänen http://www.aikfotboll.se. Någon större söktrafik lär de inte missa ändå, eftersom den gamla sajten var långt ifrån SEO-anpassad.
AIK fotboll

Webbsidan ligger på en SharePoint installation. Där finns bl a nyheter, länk till biljettförsäljning samt bloggar (som inte är SharePoint-baserade, utan ligger under Blogspot.com). Ganska skralt med andra ord. Dessutom är det stökigare att hitta fakta om spelade och kommande matcher samt matchdetaljer. Det verkar som besökarna snart även ska få tillgång till användarbloggar samt ett community. Hörde jag ett *gäsp*? Det här måste göras bättre, Charlie Granfelt. Se på förebilder som http://www.hammarbyfotboll.se (tidigare Dobase, osäker om den ligger kvar) samt riktigt helgjutna nya Eurosport.com.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Trygg-hansa väljer ny plattformsleverantör, lämnar custom-lösningar

Innovationen på svenska communitys är inte direkt på topp. Det mest användbara som dykt upp på communitys var Unionen.se:s (DropIT) söktillägg ”Populära sökningar” (som även jag körde på What.se, numera IDG IT24, år 2005) och ”Rekommenderade sökningar”.

Lagom till den allsvenska premiären lanserade Expressen även nya ”Polopoly-kampanjextraherade” http://www.fotbollsexpressen.se.

Kommentarer

  1. Nu ett år senare (och lite till) har faktiskt Aikfotboll.se’s Sharepoint fräschats upp rejält. Ser och agerar riktigt trevligt nu med text-över-bild på startsidan och en trevlig meny. Men friendly URL:s är långt borta.

  2. Nu ett år senare (och lite till) har faktiskt Aikfotboll.se’s Sharepoint fräschats upp rejält. Ser och agerar riktigt trevligt nu med text-över-bild på startsidan och en trevlig meny. Men friendly URL:s är långt borta.

  3. aikfotboll.se har väldigt många bra och aktuella bilder nuförtiden :o)

  4. aikfotboll.se har väldigt många bra och aktuella bilder nuförtiden :o)

Leave a Comment