NYTimes.com simulerar tablet, kopierar vilt och görs kontinentoberoende

In Nyheter, Övriga / Custom CMS, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vill ni ha ”native-aktigt” stöd och bättre bläddningskänsla á la papperstidningen? You got it.

Ofta innovationsdrivande NYTimes har hört er då de experimenterar vidare med egna digitala produkten. Även i desktop blir numera en knapptryckning och mussvepning till höger samma sak som att ”bläddra sida”. Precis som när tidningen trycks på papper.

I praktiken först rätt konfunderande. Ett koncept som fungerar aningen bättre i tablet eller mobiltelefon.

Dubbelklick, eller dubbeltouch, fungerar även det på ett nytt sätt, som inbyggd zoom i tre olika steg. Stängt för copy-paste markering, med andra ord. I mobilversionen dock ej påslaget, där kan samma tre zoom-steg uppnås genom inställningarna i footer’n.

Vidare har piltangenterna på fysiska tangentbordet även gjorts om till swipe-knappar för nästa artikel i nyhetskategorin.

Dessa funktioner har ersatt tidigare innovation som egna uppslagsverket (via partnern Answers.com).

Dessutom har man, liksom alla andra, hämtat inspiration från Medium.com’s sidokommentarer. 2-3 kommentarer redovisas numera i samband med att en artikel läses igenom. Kommentarer finns dessutom (animerat med en skakning) alltid tillgängliga via ett klick i den fixerade toppmenyn.

0kb
är den fullt globalt anpassade responsiva versionen av mobilsidorna

I övrigt jobbar man enligt Ethan Marcottes kontonentoberoende, superresponsiva anpassningar och har behållt en superlightweigt-version om blott 800kb på mobile.nytimes.com för afrikanska och asiatiska low-end unit besökare.

I den ansträngda ekonomin har NYTimes fått se sig själva omsprungna av aktörer som Forbes 2014-satsning gällande innovation (även om det är osäkert hur pass poppis de funktionerna verkligen vart).

Liksom Forbes säljer NYTimes även de sin egen tidnings CMS-produkt under egna varumärket Scoop (med ICE Library editor) sedan 2012.

Samtidigt visar NY Times upp 1 miljon digitala, betalande prenumeranter inom kort. En siffra som kan vara obetydlig om det visar sig att alla läsare vill utgå från socila nätverk som Facebook för sin nyhetskonsumtion.

Leave a Comment