NYTimes.com simulerar tablet, kopierar vilt och görs kontinentoberoende

In Nyheter, Övriga / Custom CMS, Paywall by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vill ni ha “native-aktigt” stöd och bättre bläddningskänsla á la papperstidningen? You got it.

Ofta innovationsdrivande NYTimes har hört er då de experimenterar vidare med egna digitala produkten. Även i desktop blir numera en knapptryckning och mussvepning till höger samma sak som att “bläddra sida”. Precis som när tidningen trycks på papper.

I praktiken först rätt konfunderande. Ett koncept som fungerar aningen bättre i tablet eller mobiltelefon.

Dubbelklick, eller dubbeltouch, fungerar även det på ett nytt sätt, som inbyggd zoom i tre olika steg. Stängt för copy-paste markering, med andra ord. I mobilversionen dock ej påslaget, där kan samma tre zoom-steg uppnås genom inställningarna i footer’n.

Vidare har piltangenterna på fysiska tangentbordet även gjorts om till swipe-knappar för nästa artikel i nyhetskategorin.

Dessa funktioner har ersatt tidigare innovation som egna uppslagsverket (via partnern Answers.com).

Dessutom har man, liksom alla andra, hämtat inspiration från Medium.com‘s sidokommentarer. 2-3 kommentarer redovisas numera i samband med att en artikel läses igenom. Kommentarer finns dessutom (animerat med en skakning) alltid tillgängliga via ett klick i den fixerade toppmenyn.

kb
är den fullt globalt anpassade responsiva versionen av mobilsidorna

I övrigt jobbar man enligt Ethan Marcottes kontonentoberoende, superresponsiva anpassningar och har behållt en superlightweigt-version om blott 800kb på mobile.nytimes.com för afrikanska och asiatiska low-end unit besökare.

I den ansträngda ekonomin har NYTimes fått se sig själva omsprungna av aktörer som Forbes 2014-satsning gällande innovation (även om det är osäkert hur pass poppis de funktionerna verkligen vart).

Liksom Forbes säljer NYTimes även de sin egen tidnings CMS-produkt under egna varumärket Scoop (med ICE Library editor) sedan 2012.

Samtidigt visar NY Times upp 1 miljon digitala, betalande prenumeranter inom kort. En siffra som kan vara obetydlig om det visar sig att alla läsare vill utgå från socila nätverk som Facebook för sin nyhetskonsumtion.

Vi har mer på samma ämne:  Trender inom Marketing Automation som slår igenom 2019

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.