Prada inleder omfattande samarbete med Adobe Experience Cloud

In Adobe AEM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Prada Group är det stora, nya kundkontot och loggan som Adobe visar upp på stora scen under årets första Adobe Summit. Prada Group kommer initialt att utnyttja Adobe Real-Time CDP, Customer Data Platform och Adobe Journey Optimizer (Adobe Experience Cloud) för att kombinera stora mängder befintlig data, skapa mer enhetliga kundprofiler och leverera personliga upplevelser över olika kanaler.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

” – Idag är vi glada att kunna tillkännage ett nytt och viktigt steg i vårt fruktbara samarbete med Adobe, genom att använda deras unika kunddataplattform för att ytterligare utveckla butiksupplevelsen i alla våra varumärken. Detta kommer att säkerställa att vi kan engagera oss och skapa kontakt med varje kund på rätt plats, vid rätt tidpunkt och med rätt innehåll.”

Säger Lorenzo Bertelli, Prada Group Marketing Director och chef för Corporate Social Responsibility. Luc Dammann, chef för EMEA på Adobe fortsätter:

” – Kärnan i Prada Groups identitet är en passion för innovation och ett fokus på kundupplevelsen. Lyxdetaljhandelssektorn ligger i framkant när det gäller digital innovation, och Adobes partnerskap med Prada Group kommer att göra det möjligt för dem att utöka sin distinkta stil och sitt berättande genom personliga kundupplevelser i realtid i butik och digitala världar.”

Kunder som valt opt-in via plattformarna hoppas Adobe bättre och personligare kunna stödja vid både fysiska och onlinebaserade butiksbesök. En kund som har undersökt en väska online kan därefter bli inbjuden att se väskans senaste säsongsfärger personligen. Med en försäljningsassistent som kan erbjuda en mer skräddarsydd upplevelse på plats i butik. Som följs upp digitalt, och så vidare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Omskriva SJ.se nere för fjärde dagen, skalar upp moln istället för fix

Pradagroup.com har idag även en Tealium CDP, Customer data platform.

Adobe lyfter under konferensen fram ett antal andra Experience Cloud-kunder, däribland Chipotle, General Motors, PGA TOUR, Prudential Financial, Qualcomm, T-Mobile och Warner Bros. Discovery.