Runda prispressarna med smart copy-paste CRO

In E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I jakten på att öka egna lönsamheten, få kunder att stanna i den egna ehandeln och framförallt få ned utgifterna som betalas ut till prisjämförelsesajter som Pricerunner och Prisjakt tar ehandlare till nya grepp. Det berättade Conversionistas John Ekman om i detalj under vårens Webbdagarna Stockholm.

Han använde ett exempel som blivit kutym bland olika typer av användare. Men som först nu ehandlare börjat agera på. Det har visat sig att många e-handlare passerar en e-handel enbart för att kopiera (copy-paste) det unika, och ofta rätt komplexa och långa varuidentitetsnumret eller namnet från en ehandels produktsida. Därefter klistrar de in samma term i Prisjakt eller Pricerunner och går eventuellt vidare till en billigare e-handelsplats.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Columbus köper upp större e-handelskonsult fokuserade på CRO för 40 Mkr

Därför uppskattade John Ekman vitvaruhandlaren WhiteAways CRO-anpassning och innovation för att få bukt med problemet. De hade lagt till ett javascript på varje produktsida som med en trevlig ”pratbubbla” påtalade för besökaren att vill de ta detta produkt-ID vidare till en prisjämförelsesajt ska WhiteAway minsann se till att matcha priset direkt nu. Förhoppningsvis stannar prispressaren på sajten och WhiteAway vinner en kund.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, KI, Avanza och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så AI-tränas 1500 anställda på ARC, egna workshops och AI-utbildningar
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss