Så använder Skanska sin Salesforce Marketing Cloud, förbättrad helhetsbild med AI över kunden

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Skanska, som presenterades som en kund redan vid Salesforce Trailhead Live på Waterfront 2017, har nu efter årsskiftet berättat mer om sina Salesforce Sales Cloud-installationer. Håkan Danielsson, marknadsdirektör Skanska Sverige, ska ha sett till att bygga en ny kundvårdsplattform för att förbättra helhetsbilden av kunderna och underlättar en gemensam säljprocess inom byggbolaget. Salesforce används för att hålla alla medarbetare a jour med var en viss kund befinner sig i processen och hur kundhistoriken ser ut. Skanskas bolag i andra...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon