Så blev nya Systembolaget.se i mobilen

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nya Systembolaget.se är live, med en del nyheter som inte fanns med i den tidigare december release-informationen. Främst en massa listor. Nya Dryckeslistan, Inköpslista och Beställningslistan.

Men det som dominerar i den nya lanseringen är främst den omfattande, nya fritextsöken. Med tillhörande filtrering och en helt ny kategorisering. Allt mobilanpassat och gjort för att fungera på samma sätt oavsett enhet. Hela 60% av all Systembolagets trafik kom i år från mobila enheter, så det var på tiden. Gissningsvis är ”Hitta närmsta” 55% av dessa mobilanvändares destination.

Egen butik väljs genom en dropdown i samband med resultaten. Trevligt att två flikar sedan styr navigeringen vidare och visar sortiment i egna butiken gentemot generellt sortiment.

0mån
sedan visades denna design först upp
Någon profilering eller avancerad trackning hjälper inte till på Systembolaget.se. Enbart Google Analytics har slagits på.

EPiServer-projektet har tagit sin tid (och kostnad). Det är nästan ett år sedan de första bilderna av den nuvarande designen visades upp. Allt av Mobiento (form), v Doberman och tekniska partners som Connecta och Avanade (utveckling). Även Happy/Forsman&Bodenfors (interaktion) och Inuse har nyligen jobbat med bolaget.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EY Doberman bakom AI-produkt som modererar och debatterar

Leave a Comment