Så resonerade Saab när de valde ny cloud- och innovationspartner

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När Saab i dagens omvärldsläge och sett till säkerhetsaspekter handlar upp ny molnleverantör är det intressant att se hur försvarskoncernen resonerar. Det blev en, så klart, privat molntjänst designad utifrån europeisk datalagstiftning samt som tar hänsyn till de rigorösa säkerhetskrav som försvarsindustrin omfattas av.

0 Mkr
vinst gjorde Saab i höst
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Vinsten landade hos det europeiska molnföretaget Cleura som har ingått ett strategiskt samarbete kring molnbaserad digital infrastruktur.  Krav var främst kring robusthet, innovationsmöjlighet och funktionalitet. Molntjänsterna ska införas i försvarskoncernen för drift av nuvarande tjänster och lösningar samt för framtida innovation hos Saab. Cleura kallar sig för ”det europeiska molnet”.

” – Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Saab. Samarbetet är ett starkt bevis för att våra molntjänster lever upp till de högsta kraven avseende säkerhet, regelefterlevnad och innovationsförmåga.”

Säger Jim Johansson, vd för Cleura. Saab är annars en Optimizely CMS användare i DXP samt har ägnat mycket tid åt att experimenterat och A/B-testa sin digitala närvaro. Cleura är en del av Iver (tidigare DGC och Candidator) och ägs av Intermediate Capital Group.

Comprend har jobbat med kundens webb sedan 2013. Saab har på Optimizely/Episerver även jobbat med Consid över åren. De tog över uppdraget från Sogeti och HiQ.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Höstens noteringssuccé goda nyheter för EQT och Sitecore, kund och partners visade upp sig i Köpenhamn