Sia Glass tacklade het sommar med utbildningar och samstämd digital identitet

In CXM, Microsoft .NET, Nyheter, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inför sommaren valde Sia Glass påpassligt att ta fram en omfattande, nya webbplats. Detta tillsammans med den lika nya leverantören Toxic och allt på en, även den ny, Umbraco CMS-uppsättning.

” – Med kreativitet, engagemang och tillgänglighet har Toxic gett oss ett enkelt och proffsigt samarbete från start till lansering. Vi har fått tydligare mätmål för webb och sociala medier, vilket har förenklat förståelsen för dessa medier internt.”

Säger Susann Petersson, marknadskommunikatör SIA Glass.

Populära övningar kring ”Digital transformation” från 2015-2018:

Arbetet startade redan under 2017. Den helt nya webben åt, vad som är en av Sveriges största glassproducenter, hade som initialt mål att samstämma den digitala identiteten med resten av företagets kommunikation och marknadsföring.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Slöjd-Detaljer handlar upp ny e-handelsplattform samt byter partner

Sajten ska därför fått en mer avskalad design som låter ”glassen vara i centrum”. Lekfullhet, rörlighet, färgsättning och funktionalitet ska syfta till att skapa ett ”habegär”. Smaker, sorter, recept och inspiration står i fokus och leverantören anser sig skapat utrymme för SIA att bygga och förändra sitt innehåll på ett kreativt sätt.

Toxic stod även för trafikskapande och varumärkesbyggande för SIA Glass i andra digitala kanaler. Google Analytics användes för att utvinna relevant information som kan kopplas till företagets uppsatta mätmål och de mätplaner som skapades. Två utbildningar i digital marknadsföring med inslag av statistikhantering i Google Analytics och Facebook Ads manager genomfördes för att öka den interna kunskapsnivån på SIA Glass inom digital marknadsföring.