Stor WordPress-förespråkande kommun överger open source för RPA-överflyttad Sitevision

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Idag lanseras den nya, förbättrade sundsvall.se med en ny design och vad som ska vara en mycket mer ”perf”-anpassad, snabbare hemsida. Som dessutom ska förse Sundsvallsborna med en bättre sökfunktionalitet. Det senaste året har en projektgrupp med både interna och externa förmågor arbetat med projektet och sjösätter idag nya sundsvall.se. Allt på en ny molnbaserad Sitevision CMS, berättar Mira Vestner, webbredaktör på Sundsvall kommun. Erika Olofsson var projektledare för nya Sundsvall.se. Bakom produktionen står Consid.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Prevas bygger nytt intranät på SiteVision med egenutvecklat sök

Migreringen ska skötts med motsvarande RPA-stöd i ”Roboten Sam”. Utvecklarna Claes Nyborg och Maja Nyman på avdelningen på avdelningen för digital transformation på kommunstyrelsekontoret tog fram Sam. ”Han” flyttade 2400 webbsidor, 1400 kontaktpersoner och 3700 bilder. Mängden data ska varit en stor utmaning när Sundsvall.se flyttade till sin nya plattform. Men robotens arbete var varit korrekt till 90 procent efter första körningarna.

I samband med migreringen och redesignen har kommunen även jobbat med klarspråk, tillgänglighetsanpassning och mycket mer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MedHelp tar in SEO-stöd, ökar organisk trafik med 85 procent

Därmed överges decennier av WordPress- och open source förespråkande inom kommunen. Sundsvall har i flera år tom. ”turnerat” land och rike runt och föreläst om sina upplevelser och erfarenheter av öppen källkod och mallpaket på WordPress med plugins specifikt. Det är ännu oklart varför epoken på WordPress tar slut idag. Men det är ett val flera aktörer inom svensk offentlig sektor gjort på sistone.

Cybercom/Knowit hade WordPress-uppdraget för kommunen sedan 2014. De tog över det från Sogeti.