Större antal idrottsförbund och föreningar väljer Consid och SiteVision

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Riksidrottsförbundet har tidigare erbjudit webbplatser till anslutna specialidrottsförbund och föreningar i plattformen IdrottOnline, men som MKSE.com skrev om förra veckan läggs plattformen ner vid årsskiftet vilket kräver nya lösningar. SiteVision verkar ta täten här av sju alternativ. Consid kallar sig Sitevisions största partner och IT- och kommunikationsföretaget har nu tagit fram ett erbjudande för nya webbplatser till Sveriges idrottsrörelse. De nya webbplatserna kommer att använda sig av SaaS-varianten Sitevision Cloud.

Ett större antal föreningar ska redan ha valt Consids erbjudande. Svenska Ridsportförbundet (annars kund till Optimizely/Episerver CMS för ridsport.se) är ett av många förbund som hoppat på tåget:

” – Vi är ett stort förbund med 860 föreningar i 19 distrikt och en webbsida med över 8 miljoner sidvisningar. Det är ett komplex uppdrag med höga krav på funktionalitet, säkerhet och det ska vara lätt för våra redaktörer att jobba i. Sitevision uppfyllde våra krav och var överlägsen gällande säkerhet och GRPR. Både Consid och Sitevision var mycket proffsiga under upphandlingen och vi har landat en perfekt kombination av plattform och leverantör för framtiden.”

Säger Bill Smith som är it- och digitaliseringsansvarig på Svenska Ridsportförbundet.

” – Vi såg att många förbund och föreningar behövde en lösning för att snabbt komma i gång med en ny webbplats i en användarvänlig plattform. Därför erbjöd vi dem en snabb och attraktiv paketlösning, tillsammans med Sitevision. Lösningen går sedan att skräddarsy efter den specifika föreningens eller förbundets behov.”

Säger Alexander Gustafsson, affärsutvecklingsansvarig för Consids leveranser inom Sitevision.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Contentful behåller mångmiljardvärdering med aktivt utvecklarcommunity