Strategin bakom Salesforces köp av två ledande UX-byråer

In CXM, Javascriptramverk, Nyheter, Online Marketing, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Salesforce har köpt inte bara en, men två ledande UX-byråer i USA. Sequence är fokuserade på att koppla ihop varumärken och användare genom att utveckla interaktiva upplevelser och olika digitala produkter. Byrån, med 107 anställda enligt Linkedin, erbjuder tjänster som strategi, undersökningar och utvärdering av kunders mobila appar och webbplatser.

Det kan låta trivialt, men bygger på en helhetsupplösning gällande UX från app, läsplatta ned till Apple Watch. Kundlistan visar att de vet något som din vanliga UX-gäng inte gör. Den inkluderar kunder som Google, Linkedin, Amazon, Loreal, EA, Logitech, Chipotle, Chevron, Whole foods, OpenTable, Disney och Facebook.
0st
av världens största företag på kundlistan imponerar

Dessutom ansluter den aningen mindre UX-byrån Unity&Variety. De blev en del av 750 miljoner dollars förvärvet av arbetsstödsföretaget Quip i höstas. De ska integreras med Salesforce Quip. Unity&Variety är en tidigare Facebook-anställd designers snabbväxande studio i San Fransico.

Andra lite otippade köpare av nordiska UX-byråer är Bring, posten i Norge (köpte norska Netlife Research), offshorebjässen Wipro (köpte danska Designit) och så klart revisionsbyråerna PwC (köpte svenska Pond) och E&Y. Samt McKinsey som köpte Veryday.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  McKinsey börjar sälja Salesforce och LLM samt genAI i "BYOL-format"

Leave a Comment