Sveriges Allmännytta kombinerar SiteVision och Teams i nytt intranät

In Intranät, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges Allmännytta ville uppnå ökad samverkan, bättre koll på läget, minskad sårbarhet och ökad effektivitet. Därför valde de att satsa på ett nytt intranät på SiteVision, integrerat med Office 365 och Teams. Sveriges Allmännytta är en bransch- och intresseorganisation för över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige.

Sveriges Allmännytta ska ha gjort en större förstudie inför det nya intranätet där de lärde sig att den gamla tekniken inte uppskattades och innehållet inte upplevdes som pålitligt. Det nya projektet inleddes med en förstudie framtagen tillsammans med ÅF inUse och de tog fram en effektkarta och satte mål. Utvecklingen sköttes av Soleil.

”– Skulle man kunna se det gamla och det nya intranätet bredvid varandra så skulle man se två helt olika världar. Nu har vi ett tilltalande verktyg i design och layout – det känns som oss. Det gamla intranätet hade ingen färg, inga bilder och liten text. ”Jag blir glad att få upp detta varje morgon” säger många, och det är så viktigt för känslan av vilka vi är och vad vi står för. På releasefesten för intranätet var det två medarbetare som sprang från festen för att vara först med att lägga upp en nyhet.”

Säger Jeanette Rådström, kommunikatör och projektledare på Sveriges Allmännytta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Skiddestinationen handlar upp ny partner och innovativ, engagerande webb inför säsongen

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss