NK ”tvingas” till e-handel, bygger egna beställningsformulär

In Nyheter, CXM, E-handel, Omnikanal, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I dessa tider lyfts inte sällan helt traditionell webbfunktionalitet som det nya svarta för digitala marknadsförare. Då har även webbformulär, Forms, blivit hett igen. Det utgör t ex ett helt eget delproduktområde hos Adobe med ”Experience Manager Forms” för att stödja kundernas CX/CRM arbete.

Minst sagt anrika varuhuset Nordiska Kompaniet, NK, med lyxvaruhus i Stockholm och Göteborg har tillsammans med Rusta (de ligger även bredvid varandra på Hamngatan) varit de sista svenska utposterna som vägrat e-handel. När Covid-19 nu ställer allt på sin spets med social distansering fungerar det däremot inte alls längre att enbart erbjuda en fysisk kundupplevelse för varuhuset.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ABA Skol köper in nya plattformar och Ucommerce e-handel

Därför har NK, med byråer som Garbergs, TietoEvry/Meridium (NK.se ska vara en Episerver CMS användare) och tidigare Nordic Morning/Ottoboni för webben, snabbt agerat och lagt till e-handel. Det är bara det att i NKs stilistiskt nedtonade konverteringsfall består ”ehandeln” av ett enklare flerstegs-formulär kallat ”NK Hemleverans”.

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här
Dock inte på Adobe Forms men i egna webbpubliceringssystemets enklare, mailbaserade formulär.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya Handels.se går live på WCAG 2.1 AA Optimizely i molnet

I webbformuläret får shoppare ange vilka produkter de vill varuhusets personal ska lägga ned i shoppingkassar och sedan leverera till beställarens dörr. Betalning sker via Swish enbart. NK erbjuder kostnadsfri hemleverans vid köp över 500 SEK per adress.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss