SVT:s problematiska uppgradering till Polopoly v9.1

In Featured, Nyheter, Polopoly Atex, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

SVT har valt ut leverantörer och plattform för sitt kommande community. Men parallellt med det beslutet cirkulerar frågan om hur det gått med det, minst sagt, utdragna publiceringssystemsuppgraderingsprojektet.
I flera år har SVT velat gå från högt custom anpassade Polopoly till den senaste Polopoly 9.1X (senaste version i skrivande stund är 9.13, osäkert vilken SVT siktar på). Ett mångårigt projekt som sysselsatt olika expertkonsulter från Polopoly själva samt en mängd olika IT-konsultföretag.
polopoly_power
Tidigare Polopolyutvecklare berättar för MKSE att en uppgradering från Polopoly 8.X till Polopoly 9.1X kan bli ett lika stort och krävande projekt som att helt byta publiceringssystem. Enligt samma tipsare ska även SVT ha ett av de mest komplicerade Polopoly mallverken världen någonsin skådat.
Att vi inte sett resultatet av det utdragna arbetet kan även ha att göra med att det, efter visst arbete lagts ned, inte ansågs självklart för SVT att uppgradera. En utredning av nedlagt arbete ska ha utförts.
Gustav Winberg? Har du mer info?

Kommentarer

  1. Tyvärr, Martin – vi varken kan eller får kommentera förhållanden eller utveckling hos kunder, om de inte själva valt att offentliggöra.

  2. Tyvärr, Martin – vi varken kan eller får kommentera förhållanden eller utveckling hos kunder, om de inte själva valt att offentliggöra.

Leave a Comment