T-commerce ställer nya krav på e-handel över läsplatta

In Check out/Kassasystem, iPad, mCommerce, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

MKSE har det publicerats ett större antal artiklar om mCommerce, mobil e-handel, de senaste åren. Men undersökningar från Forrester i år visar även att det finns en annan typ av mobil handel att lära sig mer om och anpassa efter.

Gränssnittet som en läsplatta, tablet erbjuder skiljer sig markant från det hos en desktop, en PC. På en tablet rör inte besökarna musen eller klickar på samma sätt, istället måste sajtägare fokusera på svepningar och platser/platser (swipes och smudges).

Det uppenbara som måste bort är samma sak som inom mCommerce, mega-dropdown menyer och allt som designats in krävande öppning av placering/markering med muspekaren.

Dessutom uppskattas inte mobila sajter av tablet-användare, de känns för avskalade och klumpiga. Responsive design låter som en god idé i Forrester rapporten då ett ”smidigt användargränssnitt med mer information än en mobilvariant” är vad som efterfrågas.

360-graders, svep- och spinnbara produktfotografier i bättre upplösning bedöms däremot uppskattas av besökarna. Dessutom måste, som i mCommerce, Flash bort även från de större upplösningarna. Det sett till vilka de ledande tablet-modellerna idag är och dess obefintliga stöd för tekniken. Det finns lösningar för swipe och film i form av HTML5 canvas swipe element standarder som CSS3 3D Transforms.

Forrester tror att några kommer anpassa snabbt för att vara först ute, hursomhelst är det klart att både t-commerce och mCommerce är extremt viktiga delar av en onlinehandlares framtida strategi.

Leave a Comment