Tieto driver digital transformation i projektet HSB Living Lab

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Digital transformation står på agendan för Tieto. IT-konsulten har liksom alla andra management, revisions och IT-bolag även de försökt snäppa upp sitt UX- och service designerbjudande de senaste 12 månaderna. De via förvärv som svenska Imano och finksa Smilehouse.

Dessutom säger man sig vara på gång att faktiskt leverera inom ”digital transformation”.

Ett av de projekt man är stoltare över är ”ekosystemet” och projektet Living Lab Tieto är med och utvecklar för kunden HSB. Ett projekt för framtidens smarta hem med den kooperativa bostadsrörelseaktören, Chalmers i Göteborg, Johanneberg Science Park, Tengblom, PEAB, Akademiska hus, Electrolux, Bengt Dahlgren, GöteborgEnergi, Elfa, EIT och Vedum.

Bara i Sverige ska 700 000 nya bostäder skapas fram till 2025. Syftet med HSB Living Lab är att få fram hållbara produkter och tjänster för utveckling av framtidens boende på 2 år, istället för dagens 10 år. Detta i ett specialanpassat, flyttbart (!) hus med enormt stora mängder mätpunkter och analysindrivning.

0Mkr
hade lagts på projektet vid första demon

Datan drivs in av faktiska boende i huset. Allt ska vara ”agilt” och bygga på snabba förändringar, även av fysiska husdelar.

47 miljoner har än så länge lagts ned på huset.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Soultech adderar tio kunder till sin Whatsapp Conversional Commerce

Leave a Comment