Trelleborg Växer med ”offentlig sektor headless-platta” på WordPress

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Trelleborg har lanserat en ny egen webb om stadens pågående stadsutveckling och planering. Staden växer tydligen kraftigt så behovet fanns att informera nuvarande samt framtida befolkning. Många byggprojekt om antingen planeras eller redan är i full gång, dessa täcks nu av den nya webben som går under namnet Trelleborg Växer. Whitespace står bakom produktionen. Samma headless-setup på WordPress som man valde för egna webben i januari 2021 använda här. Webbplatsen bygger specifikt på Municipios open source ramverk och plattform för projekt- och kampanjwebbar inom främst offentlig sektor.

Webbplatsen ska hjälpa till att göra medborgarna mer delaktiga i planerna. Men tanken är också att fler ska upptäcka allt som är på gång i Trelleborg. Och inte minst handlar det om att även få fastighetsägare och fastighetsutvecklare med på tåget.

Designen följer Trelleborgs visuella identitet, och utgår från behoven hos mobila besökare. Bland ingredienserna finns stora klickytor och en navigation som är utformad för mindre skärmar. Via kartor och filtreringsfunktioner kan besökaren enkelt utforska projekt i olika faser.