Upplands Motor släpper nytt, skapar API-tung ”bilhandlare på webben”

In Nyheter, API, Optimizely/Episerver, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Upplands Motor har släppt nytt tillsammans med sina nya leverantörer på Obviuse, som tog över Episerver-uppdraget efter Limetta. Det är numera en konverteringsfokuserade ny Umbraco open source .NET lösning där ny grafisk profil och tjänstelösning ska länka samman en besökares behov med alla olika biltyper, bilmodeller och tillgängliga bilar. Det övergripande målet med den nya webben ska varit att:

”En bilhandlare hjälper kunden hitta en passande bil i hallen – så låt oss göra det på webben.”

Att hålla alla bilmodellers data uppdaterad ska varit en utmaning. Det löses det genom att integrera mot tillgängliga API:er från Volvo, Mercedes-Benz och Smart. För att automatiskt säkerställa att all information är uppdaterad och korrekt.  Datan till anläggningarnas lagerbilar levereras via API:er från Wayke (för personbilar) och från Mascus (för lastbilar). Utöver det ska hela webben vara mer modulärt ramverksbyggd med fokus att sy ihop redaktionellt innehåll med uppdaterat, API-drivet innehåll.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  "Världens största Episerver-installation" läggs ned, Optimizely-licensen för dyr

Upplands Motor är ett av Storstockholms större bilföretag med sammanlagt nio anläggningar där man erbjuder allt från försäljning till service och verkstad för sina sex bilmärken.

E-handel och digitaliseringskonsulterna på Omniarch berättade även tidigare i år att de vann ett mindre e-handelsuppdrag för Upplands Motor. Innan dess testade bilföretaget även ett voice-projekt tillsammans med Talking To Me.