Kommunerna ersätter fungerande intranät med radikalt nytänkande

In Nyheter, Intranät, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den 1 juni lanseras Vetlanda kommuns nya digitala arbetsplats Kom in. Ett projekt som redan från start sticker ut. Till att börja med då det handlar om ett samverkansprojekt utfört tillsammans med de närliggande kommunerna i Eksjö och Sävsjö. För omkring ett decennium var det vanligt att skapa intressegrupperingar bland myndigheter för att t ex samverka kring öppen källkodskomponenter i externwebb och intranät. Inte sällan på plattformar som WordPress. Men det tänket försvann snabbt i de senaste årens högkonjunktur. Samtidigt har SiteVision tagit allt mer plats i det kommunala vakuum som uppstod efter ett allt mer amerikaniserat och globalt fokuserande Episerver samt då svenska open source aktörer valde att fokusera mer på privat mellanstor- och liten marknad.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu kommer "AImyndigheten", anställer för 13 nya roller inom DataOps

Men denna treenighet i maj 2020 tar nu tillbaka intranätsamverkan över kommungränserna. Ambitionen ska enligt en projektdeltagare ha innefattat både helt ”förändrade arbetssätt” samt att skapa ”något helt nytt” med målet att ”inte bara ersätta ett fungerande tidigare intranät” men skapa något ”helt nytänkande i en nästan svindlande utmaning”.

SiteVision finns med även här. Vetlanda.se återfanns sedan tidigare på samma plattform. Och det nya projektet återfinns på en SiteVision CMS med integrerad och kombinerad Microsoft 365-dokumenthantering samt vissa sociala stöd. Soleil stod för Sitevision-mallarna.