Urb-IT vill rädda citybutikerna från e-handeln

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Svenska Urb-IT öppnar upp i Stockholm i december, meddelar vd Mats Forsberg vid SIME 2014 under tisdagen.

Tjänsten sysselsätter initialt 250 utvalda studenter som ska cykla och springa med Stockholms citybutikers varor till e-handlande kunder. För detta får varje student 80 SEK i handen per leverans, en summa som betalas ut rätt omgående. 129 SEK betalar köparen och butiken i sin tur behåller sina vanliga marginaler. Urb-IT ska även försöka hjälpa butikerna addera sedvanliga ehandels-’perks’ som personliga hälsningar och rabatter på medföljande lappar.

I exemplet som iscensattes på SIME köptes Whyred skor och levererades inom tullarna. Det verkar främst vara denna begränsade grupp företaget vänder sig till.

Teamet bakom har en historia från Citymail.

0
Sek får en 'Urber'

Frågan är snarare varför Stockholm väljs fjärde kvartalet 2014? Många av butikerna i miljonstaden är redan omnikanalsatsande kedjor med pickup-in-store stöd lanserat. Och high end butikerna erbjuder redan en shoppingupplevelse och adress dess närboende målgrupp känner till och uppskattar.

Tjänsten säger sig vara inspirerade av Uber.

Även IBM tror på kvartersbutiken. De förutspådde våren 2014 i rapport 5-in-5 att inom 5 år kommer butikerna tas över av e-handelns aktörer och fungera som utlämningsställen för tidstörstande konsumenter.

Kommentarer

  1. @urbit1hour ”Han konstaterar samtidigt att utmaningen så här långt varit att e-handlarnas teknikplattformar inte har varit redo för att kopplas upp mot Urb-it, som därmed fått lägga mycket resurser på att utveckla sin egen produkt och anpassa den efter sina kunder.
    – Jag trodde att marknaden, det vill säga handeln, var betydligt mer tekniskt mogen än den visat sig vara. Vi utgick från att det skulle vara enkelt att koppla in vår tjänst på deras system. Den biten har vi underskattat, säger Mats Forsberg.”

Leave a Comment