Vill inte betala för samma system 290 gånger, kommunen kastar ut SiteVision

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under förra året jobbade Eslövs kommunikationsavdelning med att byta ut både sin kommunala webb och egna intranätet. Detta efter att t ex det gamla intranätet blivit en “informationskyrkogård” som i princip bara användes av tjänstemän i stadshuset. Förra hösten lämnade de SiteVision Cloud till förmån för den WordPress-baserade Municipio-plattformen. Leverantören Whitespace ansvarade för projektet.

Eslöv valde WordPress tillsammans med tillägget Municipio för den nya webbplatsen och nya intranätet. Istället för att fortsätta med SiteVision. Municipio är ett WordPress-ramverk som Helsingborgs stad tog initiativ till under 2017. Municipio ska idag användas av ett tiotal kommuner och kommunala bolag. De samarbetar med ständigt WordPress-förespråkande Helsingborgs Stad med att ta fram nya funktioner och lösningar till plattformen.

”– Jag har alltid strävat efter att vi kommuner ska hjälpa varandra istället för att pumpa in skattepengar i företag som tar betalt för samma system lika många gånger som det finns kommuner i Sverige, det vill säga 290 gånger. Med Municipio får vi dessutom större handlingsutrymme, eftersom vi kan lägga pengar på digital utveckling istället för att betala licenser och prenumerationsavgifter.”

Säger kommunens kommunikationschef Marie Carlberg. Den vanlig invändningen mot open source-plattformar, att det inte finns något företag som tar 100% ansvar för själva produkten, avfärdar leverantören genom att ansvaret ska hamna på webbyrån.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cibes Lift tillverkar 70 000 hissar, köper in ny webb av Triggerfish

Framöver ska en näringslivswebbplats tas fram på samma plattform.

Eslövs kommun har tidigare även köpt in egen app av Nindev (numera i konkurs).

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss