Marie Carlberg, Municipio, nindev, Whitespace, Wordpress Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress

Vill inte betala för samma system 290 gånger, kommunen kastar ut SiteVision

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under förra året jobbade Eslövs kommunikationsavdelning med att byta ut både sin kommunala webb och egna intranätet. Detta efter att t ex det gamla intranätet blivit en “informationskyrkogård” som i princip bara användes av tjänstemän i stadshuset. Förra hösten lämnade de SiteVision Cloud till förmån för den WordPress-baserade Municipio-plattformen. Leverantören Whitespace ansvarade för projektet.

Eslöv valde WordPress tillsammans med tillägget Municipio för den nya webbplatsen och nya intranätet. Istället för att fortsätta med SiteVision. Municipio är ett WordPress-ramverk som Helsingborgs stad tog initiativ till under 2017. Municipio ska idag användas av ett tiotal kommuner och kommunala bolag. De samarbetar med ständigt WordPress-förespråkande Helsingborgs Stad med att ta fram nya funktioner och lösningar till plattformen.

“– Jag har alltid strävat efter att vi kommuner ska hjälpa varandra istället för att pumpa in skattepengar i företag som tar betalt för samma system lika många gånger som det finns kommuner i Sverige, det vill säga 290 gånger. Med Municipio får vi dessutom större handlingsutrymme, eftersom vi kan lägga pengar på digital utveckling istället för att betala licenser och prenumerationsavgifter.”Vi har mer på samma ämne:  Morakniv optimerar online försäljning, nytt inRiver PIM till WooCommerce e-handel

Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.