Visual Art levererar digitaliserad kundupplevelse till 63 Blomsterlandet butiker

In E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Blomsterlandet adderar digitalt stöd för kundupplevelse-, säkerhet och driva ytterligare försäljning i sina 63 butiker runtom i landet. Totalt
handlar det om en installation på över 800 digitala kommunikationsytor. Tekniken levereras av Visual Art och ska främst öka kundupplevelsen men även kundnyttan.

” – Det märktes snabbt i pilotprojektet att kundupplevelsen blev avsevärt högre och att den här typen av digital närvaro även uppskattas. Genom den här installationen hamnar vi i den absoluta framkanten av digitala koncept i butiksmiljön, vilket vi tror kommer gagna såväl kunderna som affären i stort under många år framöver.”

Säger Stephan Andersson, Chief Marketing Officer på Blomsterlandet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld

Efter ett kortare pilotprojekt på sex veckor i fyra butiker, med start i oktober 2020, har Blomsterlandet nu beslutat att rulla ut det nya konceptet med digitala kommunikationsytor över hela landet. Utrullningen kommer att ske under 2021-2022. Lagom till sommaren gick Blomsterlandet live med sin uppdaterade Episerver Commerce e-handel, inRiver PIM samt flera uppdaterade affärssystem och retailsatsningar.