Weber släpper ny e-handel till hösten, nya martech-val

In E-handel, Martech, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Weber.com berättar stolt att de, aningen efter vad som fortfarande borde vara grillföretagets högsäsong, är live med sin nya Salesforce Commerce Cloud e-handel tillsammans med en Salesforce Sales Cloud CRM samt Klarna Checkout BNPL och Kaltura video. Mastercard, Visa och Paypal stöds och Emarsys Marketing automation samt CDP finns även med i den omfattande martech-bilden. Själva skriver Weber det handlar om fokus på ny, modern design och ”massor av användarvänlighet för mobila användare”.

Alla svenska kunder som handlat upp Shopify på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade SaaS ehandelssektion. Läs allt här.

Weber gick upp på sin första Salesforce Commerce Cloud (först i en Demandware/Drupal setup) redan 2015, då tillsammans med holländska byrån Dept Agency.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter -2900 procent börsfall, Klarna lämnar live shopping området

Tidigare har Weber främst använt egna e-handel åt mindre tillbehör samt egna smarta hemmet produkterna som ”Weber Connect Smart Grilling Hub” samt iGrill 1-3 i en brand-store e-handel. I ett amerikanskt uttalande berättar Weber deras grundare ”jobbat med e-handel sedan 1994” och att de med den första versionen av egna SaaS e-handeln som gick upp 2005 ”inte kunde varit nöjdare med sin lösning som sparar tid och kraft för alla återförsäljarled”.

Weber ska i augusti 2022 vara på gång med stora personella nedskärningar (10%) efter att fått en kvartalsförlust på runt -500 Mkr jämfört med en vinst om 180 Mkr förra årets motsvarande kvartal. Grillförsäljningen har drabbats av minskad försäljning på upp till 21 procent.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte kris överallt, Centra firar fjorton releaser på åtta veckor