Weber släpper ny e-handel till hösten, nya martech-val

In E-handel, Martech, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Weber.com berättar stolt att de, aningen efter vad som fortfarande borde vara grillföretagets högsäsong, är live med sin nya Salesforce Commerce Cloud e-handel tillsammans med en Salesforce Sales Cloud CRM samt Klarna Checkout BNPL och Kaltura video. Mastercard, Visa och Paypal stöds och Emarsys Marketing automation samt CDP finns även med i den omfattande martech-bilden. Själva skriver Weber det handlar om fokus på ny, modern design och ”massor av användarvänlighet för mobila användare”.

Alla svenska kunder som handlat upp Shopify på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade SaaS ehandelssektion. Läs allt här.

Weber gick upp på sin första Salesforce Commerce Cloud (först i en Demandware/Drupal setup) redan 2015, då tillsammans med holländska byrån Dept Agency.

Tidigare har Weber främst använt egna e-handel åt mindre tillbehör samt egna smarta hemmet produkterna som ”Weber Connect Smart Grilling Hub” samt iGrill 1-3 i en brand-store e-handel. I ett amerikanskt uttalande berättar Weber deras grundare ”jobbat med e-handel sedan 1994” och att de med den första versionen av egna SaaS e-handeln som gick upp 2005 ”inte kunde varit nöjdare med sin lösning som sparar tid och kraft för alla återförsäljarled”.

Weber ska i augusti 2022 vara på gång med stora personella nedskärningar (10%) efter att fått en kvartalsförlust på runt -500 Mkr jämfört med en vinst om 180 Mkr förra årets motsvarande kvartal. Grillförsäljningen har drabbats av minskad försäljning på upp till 21 procent.

Vi har mer på samma ämne:  Toppreferensen i fara, Saint-Gobain fasar ut Drupal i flera länder. Adobe och Optimizely in