Wunderkraut börjar sälja .NET plattformar, Drupal tappar i Sverige

In CRM Customer Relationship Management, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Drupal verkar tappat sin dragningskraft i Skandinaviska e-handel/CMS-upphandlingar. Idag blandar även den mest tongivande byrån och konsulten inom plattformen/”filosofin” ut, då de börjar erbjuda ytterligare tekniker.

Wunderkraut har genom, ofta fantastiska, event, produktioner (serietidningar, merch, velourkostymer, filmproduktioner och mycket mer) och olika installationer under mer än ett decennium reprsenterat plattformen i Sverige och norra Europa. Men nu berättar VD Magnus Leijonborg i ett utskick att de

”Nu levererar vi WordPress, Umbraco, SEO och e-handel .. [erbjuder] integrationer mot Microsoft Dynamics”

Speciellt .NET-baserade Umbraco, men även den inte helt sällan FUD’ade WordPress skulle nog anses som att svära i kyrkan för Wunderkraut’are bara några år sedan.

Som MKSE.com rapporterat om så blandades Wunderkrauts Drupal-erbjudande ut redan för två år sedan då ett fokus på inbound marketing och Hubspot dök upp.

Wunder-Group berättar däremot fortfarande främst  om Drupal på egna gruppsidesplashen.

Drupal CMS popularitet har tappat stort från 2015/2016 till 2016/2017, något som de kommande veckorna rapportering från MKSE Digital Excellence Awards 2017 kommer berätta mer om.

0%
vinst på en omsättning om 32 Mkr visade bolaget upp senast 2015

Flera andra byråer har även ”blandat ut” genom att erbjuda Drupal tillsammans med

  • Hubspot Web
  • Magento 2
  • Episerver

M fl plattformar.

Allt om Marketing Automation!

Dags att skaffa dig stenkoll. Bokmärk denna ständigt uppdaterade nyhetslista från MKSE inom området.

Kommentarer

  1. Värt att tillägga är att Wunderkraut levererar mer Drupal än vi någonsin gjort. Vi ersätter inte Drupal, vi kompletterar med andra teknologier för att kunna serva våra kunder ännu bättre. Jag tror att det stämmer att Drupal tappar i vissa mindre segment där man kan bygga mer effektivt på annat sätt, men det finns en enorm potential för Drupal på enterprise-nivå. Drupal kommer säkert att tappa i totalt antal installerade siter till förmån för tex WordPress, men kommer säkert fortsätta att ta marknadsandelar när det gäller de riktigt stora siterna. Inte minst inom svensk offentlig sektor finns det stor tillväxtpotential.

Leave a Comment