Flykt från Drupal dåliga nyheter för FFW/ Intellecta, tappar storkund

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Update: Wunderkrauts kraftigt minskade fokus på Drupal är mycket pressande nyheter för noterade Intellecta, som sedan 2015 satsat hundratals miljoner på att förvärva Drupal-bolag och rekrytera Enterprise PHP-kompetens.

Allt om Marketing Automation!

Dags att skaffa dig stenkoll. Bokmärk denna ständigt uppdaterade nyhetslista från MKSE inom området.

VD Yann Blandy ville strategiskt ta en Skandinavisk position som nummer ett på plattformen. Genom det egna, hårt fusionerade uppköpta bolaget FFW. En satsning snarlik den just Wunderkraut försökte med två år tidigare. Flera Intellecta-aktieägare hoppades nu att Blandy låg mer rätt i tiden för en större, framgångsrik open source gruppering i Europa och USA.

Men ett obefintligt e-handelserbjudande och en oförmåga att få flera år försenade Drupal 8 att tilltala marknadsförare/CMO:er med spännande online marketing, personalisering och kampanjstöd påverkar alla partners.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI överallt på årets stora Drupal Drupalcon, KitKat och Jägermeister på stora scen

Intellectas satsning gick back med -60 Mkr förra kvartalsrapporten. Och i de senaste två kvartals- och årsrapporterna har Blandy gått så pass långt att han tom. citerat procentsatser och information, främst för de inbitna, om hur pass snabbt migreringen från Drupal 6 till Drupal 8 verkar gå. Uppgifter som även kan varit överdrivna med tanke på hur aktivt Drupals egna intressebolag Acquia kampanjar med stödpengar och att aktivera end-of-life.

I kvartalsrapporten från slutet av februari berättar Intellecta hur FFWs verksamhet på östkusten påverkades negativt av att en större kund kraftigt dragit ner på sina investeringar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EQT Ventures in i Stackbit UI och Fly.io, ser nya möjligheter inom "composable"

Tillägg: Yann Blandy hör av sig och vill förtydliga att de inte helt tappat sin storkund – denna kund har valt att kraftigt reducera sina investeringar. Dessutom vill han förtydliga att Intellectas ”Drupal-satsning” består av ”400 anställda som kom med förvärven + rekryteringar därefter; de är ingen annan/separat satsning”.

”Drupal 8-baserade uppdrag” ska ändå ökat till att utgöra 24 % av byråintäkterna (okänt om de gör skillnad på Drupal och ”Drupal 8” uppdrag här) som ökade något till 121 Mkr. Samtidigt som egna rörelsemarginalen på byråintäkter minskade med 14%.

FFW satsar ändå vidare. En lansering på den franska marknaden väntas under första kvartalet.

Kommentarer

 1. Hej,
  De fakta som presenteras i artikeln stämmer inte med verkligheten. Jag diskuterar gärna dessa fakta om så behövs.
  Mvh,
  Yann Blandy
  VD Intellecta AB och Ordf. FFW
  070 716 17 31

 2. Hej,
  Återigen Martin, du tar saker utanför sin kontext:
  1. Vi har inte satsat hundratalsmiljoner på förvärv i Drupal – detta är felaktigt.
  2. Vi har inte tappat en kund – de reducerar sina investeringar; stor skillnad.
  Sedan om du vill få klickbait genom att koppla Wunderkrauts strategibyte till en felaktig kundtapp hos oss samt felaktiga ”hundratals miljoner” är det upp till dig.
  Jag håller mig enbart till fakta.
  Detta blir mitt sista svar i denna tråd.
  Mvh,
  Yann Blandy
  VD Intellecta AB och Ordf. FFW
  070 716 17 31

 3. ”Än så länge är den firman mer av vuxna män leker affär. Börjar de göra vad de påstår kan det bli bättre. Juryn är ute”.

Leave a Comment