Accenture köper upp bolag inom datadriven contentproduktion, vinner nya svenska kunder

In Nyheter, CDP, DMP, Content Marketing, CXM, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Accenture Interactive har gjort ett av säsongens första bolagsförvärv. Det blev ett av modellen ”halvstort” bolagsförvärv, för att vara Accenture. Det är en produktionsbyrå och ett mer datadrivet content-gäng med hela 10 adresser i USA och ytterligare åtta kontor över resten av världen. Erbjudandet rör främst olika kreativa tjänster som går att hyra in och outsourca i både produkt- och tjänsteform. CreativeDrive jobbar t ex även med VR/AR, E-handelsstrategier och egna produkter som ”CD/Suite – Content Technology” och en molnbaserad plattform för att ”streamline creation process with refined efficiencies”. Den sistnämnda troligtvis inte olikt svenska Bannerflows CDP-erbjudande. CreativeDrive är ungt och snabbrörligt, bolaget grundades för bara knappt 4,5 år sedan men har redan hunnit växa till 700 anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture gör AI och genAI affärer för 5 mdr på 90 dagar, siktar på 80 000 egna AI-experter

På CreativeDrives kundlista står Estée Lauder, Michael Kors, Kate Spade, Asics, L’Oreal, Clinique och Logitech och Walmart.

Accenture Interactives Nordenchef Mattias Boman berättade även i slutet av förra veckan för DagensOpinion att den svenska delen tagit in två spännande kunder inom detaljhandel under sommaren. Accenture Interactive Sveerige ska inte heller behövt använda sig av möjligheten att korttidspermittera.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fler 10+ Mkr affärer än någonsin, 6+ moln köps upp samtidigt
Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss