Acquia och Drupal köper Cohesion, en egen tjänsteleverantör

In CXM, Drupal, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är det en ny trend inom egna tjänsteerbjudanden bland de störrr CX- och CMS-aktörerna vi får ta del av? Acquia väljer idag att hjälpa Drupal 8 ta några extra steg på vägen inom grafisk användbarhet och därmed kundanpassning / tillgänglighet. Detta genom att förvärva hela engelska tjänsteutvecklaren och B2C-anpassade mjukvarubolaget Cohesion.

Samma typ av drag som Sitecore nyligen gjorde. Och som starkt ifrågasattes av marknaden. Även om det förvärvet nog delvis missuppfattades. Det var inte enbart en implementationspartner (och därmed ett kannibaliserande partnerstratgiskt drag) man fick i majförvärvet Hedgehog. Hedgehog erbjöd även ett utbildnings- och stödsystem, snarlikt Cohesions produkt på vissa sätt. Om än aningen mer anpassat för utbildningar (och därför även partners) på Sitecore.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Digitaliseringsjätte vinner Lynk & Co, ska storanställa i Sverige

Cohesion står bakom populära DX8, ett Enterprise-anpassat ”slipp-koda” tillägg för Drupal 8 i form av två produkter:

  • Acquia Cohesion Page editor
  • Acquia Cohesion Site builder

Tilläggen ska gå att applicera på nya eller befintliga Drupal webbplatser och ska göra dem upp till 4X snabbare att sköta och slutföra, menar man baserat på egna tester. Bayer (av en händelse även en Sitecore CXM användare) ska vara en av de första ”enterprise” kunderna och användarna av nya Acquia Cohesion DX8 Drupal-webbar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vissa förändringar i Gartner Digital Experience Platforms 2022

Acquia köpte i maj 2019 även Mautic, en öppen marketing automation och campaign management plattform.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss