Aftonbladet.se testar WordPress som centralt CMS

In Featured, Gratis, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Aftonbladet.se gänget är klart påverkade av WordPress-hysterin och fortsätter vårens spår med internt WordPress-labbande genom att göra ett seriöst försök att ta hela Aftonbladet.se-plattformen över till open source plattformen.

Det berättar CIO Peter Frey, som även lägger till att det är ett sommarprojekt som för framtida CMS-diskussioners skull ska utreda hur långt WordPress verkligen håller. Det blir då ett alternativ till nuvarande norska CMS:et Escenic.

Arbetet går att följa på labb-bloggen aftonwp.wordpress.com. Men många från, annars så bidragande, WP-Sverige verkar tagit semester. Relativt enkla frågor om WordPress har inte fått ett enda Echo-svar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ability Partner släpper nytt, väljer WordPress och ny byrå

Just nu är ett problem, som WordPress 3.2 inte lyckas lösa, att få fler att kunna jobba på samma artikel. Ett av de media-anpassade, enterprise fokuserade CMS features som den tidigare bloggmotorn och dess open source contributers ännu inte ställts inför. Om den någonsin kommer ställas inför denna typ av krav från sin användarskara.

Den största svenska tidning som kör WordPress för allt redaktionellt arbete är fortfarande Fokus.se från snart två år sedan.

Kommentarer

  1. Att arbeta med samma artikel handlar kanske mer om arbetsflöde än funktioner. Det går ju att lösa med relativt enkla sätt som de exempelvis är inne på med externt repository.

Leave a Comment