Är förvärvshysterin hos Salesforce och Adobe över för denna konjunktur?

In Adobe AEM, Nyheter, Oracle WebCenter Sites, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobe avslutade framförallt andra och tredje kvartalet 2018 imponerande med Marketo och Magento förvärven för den totala, extrema summan om 59 mdr SEK. Men det var i slutet av september. Sedan dess har det varit tyst om både mindre och större förvärv från Adobe.

Salesforce har i sin tur inte gjort några förvärv sedan i början av oktober, då den mindre e-postdesignaktören Rebel togs över. Det är ovanligt lång stiltje inom M&A och förvärv för bjässen, som de senaste åren tagit över hela 54 olika bolag i strategiska förvärv.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe Commerce om Black Friday 2023, onlineförsäljningen ökade med åtta procent

Och Beinoffs gamla arbetsgivare Oracle, som gjort det stilbildande med aggressiva, konkurrenseliminerande förvärv (de har totalt tagit över 131 bolag genom åren) har inte heller gjort några förvärv sedan samma höst 2018. Då var det Datafox och Talari som togs över.

Nu återstår, som vanligt hos dessa tre det senaste halvdecenniet, enorma ansträngningar för att få egna säljkåren att förstå produkterna, jobba med integration och rekrytera implementationspartners.