Avantime och NTech sluter upp bakom WordPress

In Gratis, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

NTech med kontor i Sundsvall och i Stockholm har sedan i våras börjat erbjuda WordPress lösningar. Troligtvis efter goda erfarenheter med att ta fram sin egna, nya webbplats.

Nu i maj skriver bolagets t.f. VD Rolf Bäck:

”Vi får många nya uppdrag på WordPress där kunder går över från Episerver eller något annat traditionellt CMS-system. Jag kan ibland bli lite förvånad över hur ”lättfotad” marknaden är. Att det inte är svårare att byta system än att lägga en beställning till oss. Faktorer som gör att kunderna ”uppgraderar” är förstås nya sociala funktioner men även av designskäl.”

Sensommaren 2009 berättade Erik på Avantime för mig att bolaget är mycket mer än EPiServer- och SharePoint WSS-integrationer. Sedan ett tag tillbaka skulle de även fått bygga WordPress implementationer. Att lägga sajtens bloggar i ett EPiServer-projekt på WordPress är mer eller mindre standard idag, men Avantimes utvecklare skulle även börjat åta sig större projekt. Några namngivna kundcase har dock inte ännu presenterats.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Klövern byter ut allt kommunikativt och all martech, nya lanseringar

Avantime har, till plattformssatsningens ära, nu i maj även fimpat egna EPiServer’n på bolagssajten Avantime.se och släppt en ny sajt på WordPress 2.9.

Väntad konkurrens för de duktiga WordPress-småaktörerna WeUpNorth, Qvister (Anton Lindqvist), Vektorgrafik, Plucera samt de andra som idag tar professionella WP-uppdrag.

Som MKSE.com skrivit tidigare har även svenska Valtech slutit upp bakom WordPress som ett komplement till Polopoly-, EPiServer och SharePoint-erbjudandena.

Leave a Comment