Avensia bakom Episerver Commerce och inRiver PIM åt bygghandelskedja

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Börsnoterade Avensia fick förtroendet att ta fram den nya Episerver CMS, Episerver Commerce och inRiver PIM som Bygg-Ole idag avtäckte. Bygg-Ole ingår i XL-bygg grupperingen, som bara för två år sedan gjorde det märkliga plattformsvalet om att satsa på en Genesis iFenix e-handel istället för den tidigare just Episerver CMS installationen.

Sedan dess har XL Bygg gruppen även satsat mer på uppköpet Bygghemmas plattform (custom made). Ett mer förståeligt val.

”– Det här är en stor och viktig satsning för Bygg-Ole. Vi har lagt mycket tid och kraft på att utveckla en säker och användarvänlig e-handel, för att kunna erbjuda en ännu bättre service och underlätta vardagen för våra kunder. I praktiken innebär det att vi öppnar ett sjätte varuhus, öppet 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Det är något vi har velat göra länge.”

Säger Thomas Andersson, webb- och e-handelsansvarig. E-handeln ska utvecklas stegvis och till en början är det framförallt delar av vårt sortiment inom tungt trä och bygg som blir köpbart på webben.

Den nya webbplatsen ska förutom e-handel erbjuda andra funktioner som ska underlättar för t ex proffskunder (order- och fakturahistorik och genom ett offertverktyg).

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avensia vinner nya loggor, satsar på nya partnerskap och förmågor

Leave a Comment