Bildbonanza, iPhone-ripoff och låg interaktivitet i Bonnier Mag+

In Nyheter, Play-kanal / Multimedia, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Bonnier R&D (Sara Öhrvall och Pontus Schultz m fl) har tillsammans med designpartnern BERG (Matt Jones och Jack Schulze) släppt en konceptfilm som åskådliggör visionen om hur magasin kan läsas i framtiden. Idén gör under namnet Mag+.

Det är en prototyp, men några snabba, contentfokuserade reflektioner från MKSE.com:

 • Influenserna från iPhone är tydliga. Både gyrot och scrollen har tagits rakt av från den mindre mobiltelefonplattformen.
 • Även hur innehåll bör anpassas och skalas på bredden och längden kommer från iPhone OS. Men det finns en unik idé. På den större skärmen ser Bonnier möjligheten att även dela upp hur text- och bild hanteras. T ex skulle vissa artikelbilder i Bonniers magasin kunna behålla sin storlek och istället bara roteras och omplaceras vid en skärm-flip.
 • Interaktiviteten i framtidens magasinläsande omnämns bara som hastigast. Bonnier vill att den styrs med en ”NBC-logoliknande” påfågelfjäder som dyker upp vid tumtryck på skärmen. Den styr kopiera text, dela till Facebook, kommentera, e-posta m.m.
 • Rörliga bilder verkar inte vara en del av framtidens magasin i Bonniers vision.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Utmaningar och möjligheter för Bannerflow, satsar vidare

bonnier

 • Designen hårdvaran är sekundär när det handlar om en läsplatta, men visst finns likheter med Kindle. Hårdvarans ram, den del som inte är en skärm, består av digitala siffror (á la SonyEricsson Z310i från 2006) som visar antalet födda och antalet jordbävningar i världen just nu.
 • Nyheter24 (på Escenic CMS) är inte direkt ett magasin, men det verkar som de varit något på spåret med sitt ”bläddringsbara, många och stora bilder”-fokus på nya sajten. Samma idé återfinns i hela Bonniers Mag+ presentation.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SVT, Philips och Bonnier handlar upp svenskt populärt SEO Enterprise-verktyg

Kommentarer

 1. Intressant lösning, men som du påpekar, – väldigt starka iPhone influenser (vilket i sig inte alls är fel).

  Blir intressant att se vad som är syftet med detta projekt bortom själva prototypen när det väl visar sig. För lägger Bonnier R&D de resurser jag kan gissa mig till att detta går på bara för att göra en prototyp med BERG för att det är kul, så prioriterar de väldigt underligt eller har sanslöst (för) mycket resurser till förfogande.

 2. Ja, ser t ex inte direkt att ”lilla” Bonnier t ex har råd att dela ut hårdvaran gratis, som Square planerar att göra. Vilket nog kommer att behövas för att slå på bred front under 2010/2011.

 3. Fredrik Strömberg på Bonnier om Alenios roll i projektet.
  ”Alenio har bidragit med sin webbkompetens och projektkompetens. Vi har använt oss av Alenio i alla delar av projektet där det behövts god ordning, planering, struktur och dokumentation. I korthet har det handlat om att se till att de kreativa idéerna blivit genomförbara aktiviteter och att rulla ut dessa på bred front.”

 4. Fredrik Strömberg på Bonnier om Alenios roll i projektet.
  ”Alenio har bidragit med sin webbkompetens och projektkompetens. Vi har använt oss av Alenio i alla delar av projektet där det behövts god ordning, planering, struktur och dokumentation. I korthet har det handlat om att se till att de kreativa idéerna blivit genomförbara aktiviteter och att rulla ut dessa på bred front.”

Leave a Comment