Clas Ohlson hybris e-handel imponerar inte, försöker i Tyskland

In Java, Nyheter, Omnikanal, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Har man en enterprise e-handel är det klart man ska använda allt valuta, språk- och annat lokalanpassat stöd.

Det gör Clas Ohlson nu på sin SAP hybris e-handel där ett inträde på den tyska marknaden med butiker och e-handel är nära. Först planeras för en till två butiker i norra Tyskland med tillhörande e-handel.

Projektet skulle komma under 2014, men är nu försenat till 2015. Tre år efter den svenska e-handeln öppnade.

Sedan lanseringen har e-handeln varit allt förutom lönsam för kedjan. Det kostsamma, hybris omnikanals och mångmiljonprojektet kunde sina första kvartal efter lansering inte visa upp några försäljningsökningar alls. Trots marknadföring (generösa 20% på hela sortimentet första veckorna), butikssystem och butiksutbildning. Under 2012 jobbade inte e-handeln alls i synergi med fysiska butiker och när fysisk butik sålde för 6% mer än tidigare period (en bra siffra) så stod e-handeln och distanshandeln helt stilla på en omsättning om 13 Mkr under en given månad.

0Mkr
i månaden omsattes enbart över e-handel första 18 månaderna efter lanseringen

Nu säger Clas Ohlson att e-handel, telefon och kataloghandel totalt uppgår till 122 Mkr (2012/13). Runt 10,1 Mkr per månad. Dessa siffror ska ha ökat sedan dess, men bolaget berättar inte om hur mycket i de senaste delårsrapporterna.

Men det går ingen nöd på bolaget. Under senaste kvartalet visades ett rörelseresultat om 350 Mkr upp, det bästa i bolagets historia.

Vi har mer på samma ämne:  Voyado passerar 300 anställda, Åkerberg och Barnekows planer framöver

Leave a Comment