Craft Sportswear kastar ut proprietär e-handel efter fyra år, in med Centra headless

In Nyheter, Centra, E-handel, Optimizely/Episerver, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Craft Sportswear har valt att storsatsa på en egen, ny e-handel. Målet är att stärka varumärkets globala närvaro. Man ersätter en tidigare, tydligen ”alltför komplex e-handelsarkitektur” där man administrerat flera olika individuella e-handelssajter med olika system för olika geografiska marknader. Det inkluderar den Episerver Commerce och CMS samt några andra system som de handlade upp 2015. Framtagna då av Ottoboni / Nordic Morning. Nu åker allt det ut och istället kommer en Centra headless lösning in. Samma lösning som flera svenska fashion retail-kollegor valt att handla upp på senare år.

Arbetet är även en del av en större varumärkesuppdatering, där hela identiteten setts över och varumärket breddats för både vinter- och sommaraktiviteter. Den nya satsningen ska bli ”global men lokaliserad”.

”- Craft Sportswear har som många andra etablerade varumärken tampats med en komplex e-handelsarkitektur där vi fastnat i lösningar och system som gjort det svårare att skala upp verksamheten globalt. Satsningen som vi nu gör blir därför ett viktigt steg i vår globalisering där vi genom Centra kommer kunna hantera vår globala e-handel mot konsument via en och samma plattform. Med vår tidigare setup har vi lokalt administrerat flera olika sajter vilket gjort oss lokala men aldrig starka på ett större plan. Därav ser vi en stor vinning i att globalt satsa med en ny, uppdaterad sajt som är lika funktionell som stilfull. Här kommer vi verkligen att tydligt kunna kommunicera Craft Sportswear som varumärke och den resa som vi befinner oss i.”

Säger Erik Berg, e-handelschef på Craft Sportswear i ett uttalande. Grebban är utvald ny e-handelspartner.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Telia släpper första sajterna på egna Contentful, React-plattan, större mängd webbar flyttar inom kort

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss