Digital-eventen i Almedalen 2017, vad gör Accenture, Capgemini, Evry och Visma

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Det är ett aningen annorlunda digitalt Almedalen i år. Äntligen verkar ämnet tagit steget upp och blivit en del av samtliga debatter och föreläsningar.

Men då passar de mer ”digitalfokuserade” arrangörerna på att hi-jacka och prata om andra hyper och trendord som AI/robotar och foodtech.

Hej Digitalt! med medgrundare från Itch/Acando verkar ligga aningen efter i planeringen och hade veckorna innan veckan knappt hunnit uppdatera egna sajter eller sociala media med sitt 2017-program. De har även bytt lokal i år. Breakit har en Almedals-trädgård de arrangerar tillsammans med Almi och Coop där sponsorernas fokusområden som mat tas upp. Konkurrenten Di Digital kör mest health tech och arrangerar ”Google Open Mic” i Almedalen tillsammans med riskkapitalpartnern HealthCap och Creo.

Andra på plats är Capgemini som håller i hela sju punkter kring ”IT i samhällets tjänst” tillsammans med bl a InterSystems och SAP. Atea vill prata ”Koden till skolutveckling” och Tieto har ”Ett smartare samhälle”, eHälsa och ”en öppnare bank- och försäkringsmarknad” på sin agenda. Visma och Evry verkar inte hajat att termen är död och ska enbart prata om ”Digitalisering”. Accenture pratar digital innovation samt AI. 

ALLT OM MARKETING AUTOMATION!

Dagliga nyheter och ett omfattande arkiv med hundratals artiklar om Marketing Automation och plattformsnyheter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Visma säljer av delarna som jobbar med e-handel och CMS till Synsam och Ahlsells ägare

Leave a Comment