Telia.Zone Smarta Hem tror på Contentful och Headless i nysatsning

In Contentful, Headless / Decoupled CMS, Java, Nyheter, Övriga / Custom CMS, Teknik by Martin EdenströmLämna en kommentar

Telia har inför Almedalen släppt en jättesatsning kring smarta hem på nya domänen och gTLDn https://telia.zone. Och det innebär även helt nya tekniska plattformsval för telebjässen, som därmed fortsätter addera ny mjukvara till egna e-handels, CMS och CXM-portföljen.

Hela lösningen är byggd headless och med ledande Contentful som systemval. Kunden innebär så klart ännu en prestigekund för det Sverigefokuserade headless-systemet som nu troligtvis får det enklare att bygga vidare sin lokala försäljning och sitt alternativ till traditionella CMS. Doberman har varit ansvariga för UX för t ex devkit’et som tillhörde Telia Zone.

Telia.zone ska bli informationssajten kring hur användares wifi fungerar med appar, uppkopplade apparater och olika smarta tjänster i hemmet. Sajten är ett samarbete ned Glue lås, Arlo övervakningssystem och Manetos värmestyrning. Däremot leder i nuläget inte e-handelslänkarna för t ex Arlo till någon kassa, den verkar tappat bort sin köpknapp.

Satsningen följer Telias andra “smarta initiativ” från i år med ett smart wifi-stöd i kundernas bilar, Telia Sense. Den digitala lanseringen blev däremot inte blev en egen satsning, men en del av Telia.se klassiska custom-bygge på JBoss skrivna Agora som fortfarande håller ihop allt.

ALLT OM MARKETING AUTOMATION!

Dagliga nyheter och ett omfattande arkiv med hundratals artiklar om Marketing Automation och plattformsnyheter.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.