Digital transformation inom Saab startar med ny ServiceNow plattform

In API, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Försvarskoncernen Saab ska ha inför en ny ServiceNow-plattform i samband med att företaget tog fram ett nytt sätt att jobba. Saab har kunder i fler än 100 länder, runt 18 000 anställda och ett stadigt flöde av konsulter och olika typer av entreprenörer på plats i organisationen behövde försvarskoncernen hitta ett mer effektivt sätt att hantera onboarding och säkerhetsutbildning. Bättre än checklistor i Word-dokument och utbildningar i konferensrum.

” – Det var svårt för våra nya medarbetare, konsulter och entreprenörer att vara produktiva från dag ett. Det var för mycket manuell administration och icke-standardiserade processer. Målet med projektet var att få en samlad lösning för samtliga länder och ge tillbaka 12 000 timmar till organisationen per år.”

Säger Henrik Weber, Digital Transformation Director på Saab. Den första releasen var ett förenklat sätt att beställa IT-utrustning och applikationer för nyanställda. Därefter fokuserade man på att digitalisera och förenkla den säkerhetsutbildning som självklart spelar en enormt stor roll på ett företag i försvarsindustrin. Den tredje releasen var en helt ny ”pre-boarding”-upplevelse som helt enkelt lotsar nya medarbetare genom alla steg som behöver vara på plats innan den första arbetsdagen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce släpar med 14 procent, sparkar anställda. Tror på halvkort lågkonjunktur

Hittills har det gjorts fler än 2 000 beställningar av IT-utrustning och applikationer med det nya systemet och fler än 2 000 säkerhetsgenomgångar har hanterats på distans, istället för det tidigare upplägget som krävde att man fysiskt befann sig i ett konferensrum.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Digitaliseringsjätte vinner Lynk & Co, ska storanställa i Sverige
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss