Disney väljer bomma svensk Disneystore.se e-handel, blev inte lönsam

In E-handel, HCL Commerce, Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När Disneystore kom till Sverige via de nya shoppingcentrumen Mall of Scandinavia och Emporia öppnade samtidigt en svenskanpassad e-handel för de svenska konsumenter. Den satsningen leddes av den då nytillträdda svenska digital- och e-handelschefen Malin Stross med erfarenhet från Nikon och deras SAP hybris e-handelslösning. Men Disney valde inom kort att för Europa satsa på en Salesforce Commerce Cloud (Demandware) installation. Den rullades i slutet av 2016 även ut för svenska Disneystore.se e-handeln. Ett projekt som främst...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon