Drupals grundare om nya e-handelspartnerskapet med Magento

In Adobe Commerce / Magento, CRM Customer Relationship Management, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Acquia och Drupal närmar sig Magento i ett nytt försök att knyta till sig flera e-handelsplattformstillverkare. I en videointervju under torsdagen med CMS Connected berättar Drupals grundare Dries Buytaert att han tycker samarbetet ska bli spännande:

” – Magento är nummer ett gällande Open Source e-handel och det finns en naturlig koppling. Det ska bli kul se vad vi kan göra ihop de kommande månaderna.”

Det är främst Acquias Acquia Lift personalisation tool för Drupal som ska integreras visar det sig. Ingen större nyhet i sig. Dries har hela tiden sagt att Acquia Lift är första produkten för alla typer av plattformar, inte enbart Drupal.

” – Hjärtat av detta nya samarbete är en delad open-source arv samt en vision att leverera nästa generations e-handels och kundupplevelse för branschen.”

Säger Mark Lavelle, CEO Magento Commerce.

Vad ska då CMS:et komma med till bordet? Enligt Dries Buytaert ska Drupal främst hjälpa till att höja den generella shoppingupplevelsen med bättre frontend-hantering samt möjligheten att lägga till community funktioner och så vidare.

En känslig fråga, många av de snabbväxande e-handelsaktörerna avfärdar CMS-stöd och ser det som något de redan behärskar eller som har låg prioritet. Det har gått att läsa mellan raderna när SAP hybris, Hubspot, Salesforce Demandware och just Magento beskriver innehållsredigering.

MRM/McCann och Optaros ska vara bland de första integratörerna av den nya sammanslagna lösningen.

0st
webbplatser är byggda på Magento 1 och 2

Drupal och Acquias egna e-handelsinitiativ såsom Drupal Commerce eller Ubercart har aldrig riktigt tagit fart, trots storsatsningar som hösten 2014. Det senaste året har främst samarbeten med konkurrerande produkter som Salesforce Commerce Cloud / Demandware (för t ex Puma.com) lyfts fram. Även Shopify har nämnts som ett tillgängligt stött system via plugins.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stor dag för svenska Centra, vinner hela Paul Smith

Kommentarer

  1. Drupal Commerce är varken ”Drupals egna” eller Acquias, det är främst utvecklat av Commerce Guys (en av Acquias konkurrenter främst genom platform.sh) och Drupal Communitiet.

Leave a Comment