Elbilsboom hos MG på nya CX- och e-handelslösningar, säljer över 40 000 bilar

In CXM, E-handel, Nyheter, Open source PHP, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det startade som MG och Morris Garages 1924, men är idag kinesiska elbilar. Varumärket gick i graven våren 2005 men köptes sedan upp av kineserna. Tillverkade av bolaget SAIC i Zhengzhou. Den helt nya generationen bilar från det tidigare ikoniska märket har sedan starten lockat svenskar med 7 års nybilsgaranti på alla bilar samt priser som startar på, i elbilssammanhang billiga, 389 990 SEK.

Under de första nio månaderna 2021 sålde märket 14 258 bilar i Europa samt 22 932 i Storbritannien. Totalt 37 190 enheter. Jämfört med samma period 2020 var det en ökning på 214% i Europa och med nästan 100 % totalt. I Sverige har tidigare bilmärket slagit olika typer av rekord på mest sålda elbilslistorna. Hela 3501 MG ZS EV hade sålts i Sverige fram till i november. Bilmärket MG säljs därför numera på hela 40 platser runt om i Sverige och siktar på att finnas på ytterligare tio platser inom ett halvår. Hedin Bil är den större återförsäljaren.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  CDLP växer med Shopify e-handel, aktiverar fler Apps

MG i sin tur har valt att sköta den digitala handeln (som starkt påminner om Teslas upplägg) och närvaron på en PHP-baserad Craft CMS (som annars baraDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hongqi och Hedin Bil säljer lyxbilar på Sitecore med ny onlinerabatt på 400 000 SEK


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon