Elbilsboom hos MG på nya CX- och e-handelslösningar, säljer över 40 000 bilar

In CXM, E-handel, Nyheter, Open source PHP, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det startade som MG och Morris Garages 1924, men är idag kinesiska elbilar. Varumärket gick i graven våren 2005 men köptes sedan upp av kineserna. Tillverkade av bolaget SAIC i Zhengzhou. Den helt nya generationen bilar från det tidigare ikoniska märket har sedan starten lockat svenskar med 7 års nybilsgaranti på alla bilar samt priser som startar på, i elbilssammanhang billiga, 389 990 SEK.

Under de första nio månaderna 2021 sålde märket 14 258 bilar i Europa samt 22 932 i Storbritannien. Totalt 37 190 enheter. Jämfört med samma period 2020 var det en ökning på 214% i Europa och med nästan 100 % totalt. I Sverige har tidigare bilmärket slagit olika typer av rekord på mest sålda elbilslistorna. Hela 3501 MG ZS EV hade sålts i Sverige fram till i november. Bilmärket MG säljs därför numera på hela 40 platser runt om i Sverige och siktar på att finnas på ytterligare tio platser inom ett halvår. Hedin Bil är den större återförsäljaren.

Vi har mer på samma ämne:  Folkhälsomyndigheten släpper nytt på Optimizely CMS med Matomo

MG i sin tur har valt att sköta den digitala handeln (som starkt påminner om Teslas upplägg) och närvaron på en PHP-baserad Craft CMS (som annars bara [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Skansen i Sverige landat på) samt en Craft Commerce e-handel. Målet med satsningarna är att bli störst på elbilar i Sverige. MG ZS EV har redan varit det bäst säljande elfordonet i Sverige samt över 5000 fordon såldes på en månad i Europa i somras.

Vidare används Matomo Analytics, Intercom CRM och Live chat samt en hel del trackingscript.

Vi har mer på samma ämne:  Svenska myndigheter vill inte röja IP-adresser, lämnar Google Analytics för Matomo
[/ppp_patron_only]