Ellevio handlar upp nytt CRM, så gick resonemanget bakom valet

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Enligt Scott Brinker och är energibolagen bland de absolut sämsta på att utveckla och modernisera sin martechmiljö. Elnätsföretaget Ellevio tänkter göra något åt det och handlar nu i februari upp ett helt nytt CRM. Det blev det inte helt vanliga valet av en amerikansk SaaS Freshworks lösning. CRM:et ska stärka Ellevios hantering av kunder i olika kanaler.

I MQ för Gartner CRM Customer Engagement Center 2020 är Freshworks en ”visionaries”, de återfinns placerade under en runt 10 andra CRM-produkter.

Vi har mer på samma ämne:  Ansvariga för IT-katastrofprojekten Skolplattformen och Hjärntorget vinner nya uppdrag för Sveriges två största myndigheter

Elnätsföretaget har nyligen breddat sin verksamhet med [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]solceller på tak och behövde ett verktyg för att bättre kunna kartlägga kunderna.

”– Med tanke på att vi är ett monopol har kunden historiskt tyvärr kanske inte alltid varit central för vår kundservice. För att utveckla vår verksamhet kände vi ett behov av att anpassa våra tjänster och sätta kunden först.”

Säger Jenny Törnquist, verksamhetsutvecklare hos Ellevio. Partners till Freshwork i Sverige är Synerity, Springstep Verano och Swedbyte. Ellevio är även en Episerver DXC användare sedan 2016. Det är TietoEVRY med ansvarig sedan något år tillbaka, de tog över uppdraget som tidigare främst sköttes av Capgemini. Företaget inledde även ett RPA och AI chatbot program 2018.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Electrolux bygger omfattande CDP och CRM på SAP Marketing Cloud