EPiServer köper upp amerikanska MediaChase e-handel

In Check out/Kassasystem, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

EPiServer tar över sin tidigare samarbetspartner sedan två år tillbaka, Mediachase e-commerce från Los Angeles. Företagets produkt ECF g5 licensierades och vart EPiServers EPiServer Commerce-lösning på e-handel efter att egna, mycket begränsade EPiStore från 00-talets början lades ned.

 

http://www.mediachase.com/app_themes/Media/images/logo.gif
Säljchef Gustaf Snöbohm berättar entusiastiskt för MKSE.com att:

– Med detta förvärv är vi bättre rustat i vår e-handelssatsning och stärker vår position här i Sverige och på våra andra marknader. 2011 var verkligen ett framgångsår för oss, där vår e-handelssatsning gått över förväntan. Med detta förvärv ser vi att trendutvecklingen ytterliggare kommer att ta fart.

EPiServer lär se stora fördelar med att nu äga produktutvecklingen helt själva. De har nu en e-handelsprodukt som till fullo går att integrera med CMS 7:s kärna och de kan styra produktutvecklingen 2012 och framöver baserat på kunskap från den egna, omfattande kundmassan. Samma sak uttrycks av VD Martin Henricsson:

– Att företaget nu ingår i Episerversviten är optimalt för oss, då strategisk e-handel idag kräver otroligt avancerade funktioner för innehållshantering och personalisering. Med förvärvet ökar vi kompetensen och flyttar vi fram positionerna för vad vi kan erbjuda marknaden.

För egenskaper som ECF tidigare inte klarade av har ett behov av andra, integrerade produkter som svenska Storm och amerikanska Commerce Server dykt upp.

MediaChase med President Julie Magbojos och tre amerikanska kontor har flera andra, amerikanska kunder än de som skapats via EPiServer Commerce R1 och R2. Även om antalet kunder ska mångdubblats efter EPiServers ”intåg” i produktportföljen. Förvärvsskillingen för 19-mannabolaget är okänd.

De senaste åren har dock företaget fört en tyst tillvaro, de senaste egna nyheterna och pressmeddelandena är från 2008 respektive 2009.

Kommentarer

Leave a Comment